Brutaalne, verine ja teravalt satiiriline: Kriitikute poolt hinnatud Vene komöödias «Kärva maha, paps!» möllab toores kättemaksuiha

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kärva maha, paps!»
«Kärva maha, paps!» Foto: IMDB

Vene komöödias «Kärva maha, paps!» (Папа, сдохни) kutsub detektiiv ja maailma halvim isa Andrei oma korterisse kokku kohutavad inimesed: kibestunud näitlejast tütre, vihase päti ja petetud võmmi. Igaühel neist on põhjus kättemaksu ihata.

Läinud sügisel Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivalil linastunud film on Peterburist pärit 29-aastase režissööri Kirill Sokolovi debüütfilm, mille kohta festival kirjutas nii: «Kui vaid Quentin Tarantino seda näeks... Noormees, vasar käes, läheb pruudi õhutusel tapma tulevast äiapapat. Rupskiooperi elementidega must komöödia, teravmeelne Vene elu satiir. Viimase aja üllatavamaid Vene filme. Viiburi festivali võitja.» 

Vaata intervjuud lavastajaga Tallinnas:

Tegu on armutult musta märulikomöödiaga, mida on inspireerinud autori lemmikrežissööride Sergio Leone, Martin McDonagh', Park Chan-wooki, Martin Scorsese', ja Quentin Tarantino tööd. Kuigi «Kärva maha, paps!» pulbitseb ehtsast vene verest, on tegu stiiliselt vesterniliku linalooga, mis rullub originaalsel kombel lahti ühes Moskva linnakorteris. 

Apollo Kinodes alates 12. aprillist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles