Naiskunstnik katsetab sea kombel elamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miru Kim koos sigadega
Miru Kim koos sigadega Foto: SCANPIX

Performance`i kunstnik Miru Kim kardab küll baktereid, kuid sellegipoolest elab ta 104 tundi koos sigadega, olles samal ajal alasti.

Endine meditsiiniüliõpilane teeb oma etteaste «I Like Pigs and Pigs Like Me» Floridas Miamis galeriis Art Basel Miami 2011, edastab Huffington Post.

Külastajad näevad lisaks sigadele ka Kimi. Ta sööb ja magab järgmised neli päeva samas kohas, kus on näitusele pandud sead.

Kuid sea moodi elamine ei ole 30-aastasele naisele just lihtne, kuna lapsena kartis ta väga mustust ja räpasust.

Lõuna-Korea päritolu filosoofi tütar Miru Kim on saanud tuntuks alasti poseerimisega kummalistes paikades, nagu näiteks mahajäetud vabrikutes, tunnelites ja sildadel.

Naise kinnitusel aitab alasti olemine tal ületada pimeduse, ohtlike tegevuste ja mustuse kartust.

Kunstniku sõnul sai ta sigadega koosolemiseks inspiratsiooni Prantsuse filosoofi Michel Serresi raamatust «Viis meelt: erinevate osade filosoofia», milles uuritakse ka naha tundlikkust.

«Nahk ei ole ainult keha siseosade kaitsmiseks või membraan, mille abil suhtleb sisemine ja välimine. See on abivahend keha ja vaimu vahelisele suhtlusele,» arvas Kim.

«Sigadega koos olles tunnen oma eksistentsi sügavamalt,» selgitas kunstnik.

Kimi sõnul tekkis tal sigade vastu huvi juba siis, kui ta neid Colombia ülikooli arstiüliõpilasena lahkama pidi.

«Märkasin, et nende loomade anatoomia ja nahavärv on meie omale sarnane. Sead on tundlikud ja intelligentsed loomad. Kui farmerid on näinud mind seasulus neid loomi kallistamas, on nad suhtunud kas hirmu  või uudishimuga,» jätkas naine.

Miamis tehtav etteaste ei ole esimene, kus naine on koos sigadega. Siiani on teda sigadega koos nähtud siiski vaid fotodel. Nüüd saavad inimesed seda oma silmaga näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles