Elunautleja Carl Danhammer vajab ellujäämiseks maksasiirdamist (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Danhammer Eestis toimunud muusikafestivalil.
Carl Danhammer Eestis toimunud muusikafestivalil. Foto: Konstantin Sednev

62-aastane ettevõtja ja avaliku elu tegelane Carl J. Danhammer tunnistas, et aastaid Eestis ja Venemaal pidutsemist on tema maksa hävitanud. Et mitte veel liiga ruttu surma minna vajab ta maksasiirdamist.

Carl Danhammer ei näe juba ammu välja see rõõmsameelne ning värvikas tegelane, keda rahvas tunneb ja armastab, kirjutab Iltalehti. Nooruses tõsine pidutsemine on ta maksa hävitanud ning temaste ei ole jäänud järgi muu kui iseenda kurb vare. Danhammer veetis maksaprobleemide tõttu nädala haiglas. Lisaks sellele murdis ta kukkudes ka käe- ja jalaluu.

«Venemaal ja Eestis pidutsemine jättis oma jälje. Ma rikkusin oma maksa veiniga ära. Ma olen pidevalt jälgimise all ning minu eest hoolitsetakse,» sõnas mees.

Danhammeri olukord on tõsine ja ta loodab uue maksa saada. Asjad on tema jaoks veel lahtised, kuid ta loodab, asjadest varsti selgusele jõuda. 

Mees on ka suur Ghana fänn, olles Aafrika riiki 15 aasta jooksul külastanud 120 korda. Kuid enne, kui ta sinna uuesti minna saab, on vaja tervist parandada. Arsti ei luba tal pikki lennureise ette võtta, ainult lühikesi, näiteks Rootsi.

Matti Nykänen, 2015.
Matti Nykänen, 2015. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

Tõsiste terviseprobleemide käes vaevlev Danhammer oli šokeeritud oma sõbra Matti Nykäneni surmast. 

«Me olime alles hiljuti ühenduses, aga nüüd teda enam ei ole. Kui Matti füüsiline vorm ei oleks nii hea olnud, siis ta poleks nii kaua elanud. Ta oli hea mees, kellel oli hea süda.»

Soome suusahüppelegend Matti Nykänen suri 3. veebruaril. 

Nykänen, keda Soome meedia kutsus lendavaks soomlaseks, oli surres 55-aastane.

Matti Ensio Nykänen (sündinud 17. juulil 1963 Jyväskyläs) oli endine soome suusahüppaja, mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister. Pärast sportlaskarjääri on ta üles astunud lauljana.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles