Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi: «Kõigi Eesti» korraldab uut aktsiooni (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias leviv teemaviide «Kõigi Eesti», piltidel Lauri Liiv, Marilyn Jurman ja Ewert Sundja.
Sotsiaalmeedias leviv teemaviide «Kõigi Eesti», piltidel Lauri Liiv, Marilyn Jurman ja Ewert Sundja. Foto: Instagram/Facebook

Sotsiaalmeedias teeb jätkuvalt ilma teemaviide «Kõigi Eesti», millega tõmmatakse tähelepanu rahulolematusele praeguse poliitilise olukorraga. Täna avalikustati «Kõigi Eesti» grupis, et korraldatakse üritust Kõigi Eesti Laul.

«Eesti sinise taeva all tuksub veidi üle 1,3 miljoni südame. Nad võivad naerda ja nutta erinevates keeltes, näha välja erinevad, kuid igaühes nendest südametest on koht meie ühisele kodule, meie Eestile,» seisab Facebookis ürituse kirjelduses.

Ürituse Facebooki lehekülg asub SIIN!

«Eesti on raketikiirusel jõudnud maailma mõistes edukate riikide hulka, kuid see edu pole jõudnud kõigi inimesteni — süveneva kihistumise või ebavõrdsete võimaluste tõttu. Täna on Eesti ühiskond õmblustest lahti rebenenud. Tõsi küll, mõne jaoks saabus see avastus valusa löögina alles praegu, mõni on seda tunnetanud ja selle tõttu vaevlenud juba aastaid või aastakümneid. Oluline on aga see, mida me koos ette võtame, et olukorda muuta. Lõhestunud riik ei vii meid edasi. Mitte ükski Eesti süda ei tohiks tunda end kõrvalejäetuna.»

Me kutsume kõiki Eesti südameid 14. aprillil Tallinna Lauluväljakule Kõigi Eesti Laulule. Suured muutused meie koduloos on juhtunud siis, kui tuleme kokku ja tegutseme ühiselt. 

«Vastandumine, üksteise solvamine ja alavääristamine on Eestis muutunud osaks «poliitilisest kultuurist». Aastatega on pea kõik Eesti poliitmaastikul tegutsejad vastastikku solvunud ja solvanud, olenemata erakondlikust kuuluvusest. Solvatud on ka terveid ühiskonnagruppe. See on hakanud kujundama uut normi Eestis tervikuna. Asi on jõudnud nii kaugele, et ühiskonnas olulisi küsimusi ei saa sünnipäevalauas perekonnaga enam tülitsemata arutada.»

«Paljud Eesti inimesed on Eesti riigis ja demokraatias pettunud, mõni ühel korral, mõni mitmel. Meie soov on leida üles lootus ja usk Eesti riiki ja demokraatiasse. Leida need üles meie kõigi jaoks. Üksikema jaoks Narvas, kes kahe töökohaga rabab, et oma lapsi toita. Ettevõtja jaoks Viljandis, kes iga kuu kogu teenitud raha töötajatele ja maksudeks ära annab ning naaseb oma pere juurde tühjade taskutega. Või Valgamaa taluniku jaoks, kes oli sunnitud oma loomad maha müüma ja töötab nüüd ehitajana Helsingis. Kõigi jaoks.»

Me vajame riiki, kus kõigil on turvaline ja kus keegi ei pea kartma maailmas toimuvaid muutusi.

«Me vajame riiki, kus kõigil on turvaline ja kus keegi ei pea kartma maailmas toimuvaid muutusi. Kus ükski Eestis sündinud või Eesti koduks valinud inimene ei pea tõestama, et ta on “oma”. Soovime riiki, kus osatakse pidada dialoogi ja kus aset leidvad muutused teevad meid kõiki rikkamaks, paremaks ja õnnelikumaks.»

«Me kutsume kõiki Eesti südameid 14. aprillil Tallinna Lauluväljakule Kõigi Eesti Laulule. Suured muutused meie koduloos on juhtunud siis, kui tuleme kokku ja tegutseme ühiselt. Meid on piisavalt palju, et midagi muuta, ja piisavalt vähe, et tulla ühele väljakule ja kokku leppida, kuidas edasi läheme.»

«Liikumine «Kõigi Eesti» sai alguse ilma kellegi rahalise panuseta. Edasi rahastatakse seda ainult annetuste toel. Annetajate seas on suur hulk liikumise eraisikutest asutajatest. Ettevõtmist on teiste seas rahaliselt toetanud ettevõtjad Martin Villig, Marko Russiver, Jevgeni Kabanov, Indrek Kasela, Ahti Heinla, Tõnu Runnel, Viljar Arakas, Martin Kõiva, Kaupo Kalda, Kaarel Kotkas, Imre Truu, Joao Rei, Liis Narusk, Ragnar Sass, Aleksander Gansen, Märt Aro, Priit Salumaa, samuti nendega seotud ettevõtted. Kutsume toetajatega liituma kõiki eraisikuid ja ettevõtteid, kes jagavad «Kõigi Eesti» väärtusi ja soovivad liikumist toetada,» lõppeb postitus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles