Õudusteisikute triumf: Horror-satiiriline «Meie» startis kinodes tohutu edumaaga

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o Foto: JOHANNES EISELE / AFP / SCANPIX

Näitlejast lavastajaks hakanud USA režissöör Jordan Peele'i («Kao ära») teine film, õuduspõnevik «Meie» (Us) teenis avanädalavahetusel kodumaal 70 miljonit dollarit kassatulu, tõustes jõudsalt miljardifilmiks pürgiva «Kapten Marveli» järel avanädala numbrite poolest teisele kohale.

Globaalselt tõi film 45 turult üle maailma filmile sisse veel ligi 17 miljonit dollarit, vahendab Box Office Mojo. Kriitikutelt üsna üksmeelselt kiita saanud ning kinoportaalis Rotten Tomatoes 94%-lise kvaliteedimärgiga tunnustatud satiirilise maiguga õuduka eelarve oli hinnanguliselt 20 miljonit USA dollarit.

LOE ARVUSTUST: Filmiarvustus «Meie»: võluv perekond rätsepakääridega 

Visuaalselt ülimalt nauditavalt filmitud ja originaalse ideega õudusteoses astuvad lisaks kõigele lisaks üles suurepärased näitlejad: Oscari-võitja Lupita Nyong'o, «Musta panteri» Winston Duke ja Kuldgloobuse võitja Elisabeth Moss («Teenijanna lugu»).

Apollo Kinodes alates 22. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles