Vedas surma ninapidi! 48-aastane mees oli 21 minutit surnud ja ärkas seejärel morgis ellu (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljon Joao Araujo (48) tunnistati arstide poolt surnuks, ent mees ärkas 21 minutit hiljem ellu.
Postiljon Joao Araujo (48) tunnistati arstide poolt surnuks, ent mees ärkas 21 minutit hiljem ellu. Foto: SWNS/ Scanpix

Inglismaalt, Gloucesteri linnakesest pärit Joao Araujo (48) tunnistati arstide poolt surnuks, ent imekombel ärkas mees ligi 20 minutit hiljem ellu.

Arstid üritasid postiljonina töötavat Joaot taaselustada ligi kuus tundi, enne, kui tema perele mehe surmast teatasid.

Ligi 21 minutit hiljem, mil meest juba surnukuuri viidi, märkasid haiglatöötajad, et ta liigutab. 

Pärast seda oli Joao kolm päeva koomas. Hiljem viisid arstid mehe eraldi palatisse, kus segaduses ja desorienteeritud mees pidevalt häirekella vajutas.

Ometigi, ligi kaks nädalat hiljem paranes tema seisund imekombel ning ta saadeti Bristoli ja Oxfordi haiglatesse, et teha kindlaks, mis säärase episoodi põhjustas.

Meedikute tiim ei oska täpset selgitust anda, ent tehtud testide tulemused näitasid, et vereringlus Araujo südames oli spontaanselt taastunud.

Joao Araujo
Joao Araujo Foto: SWNS/ Scanpix

Kuna Joaol pole südamega varasemalt probleeme olnud ning ta on oma vanuse kohta ka väga heas vormis, jõudsid arstid järeldusele, et mehe aju ei saatnud südamele õiget signaali.

Joao perekonda hoiatati ka, et tal võib olla püsiv ajukahjustus, kuna ta aju oli 21 minutit hapnikupuuduses. Ometigi naases Joao juba kolm nädalat hiljem tagasi tööle.

Joao, keda nüüd kutsutakse ka «Imemeheks» sõnab ise: «See muutis mind. Ma väärtustan kõike rohkem. Iga päev.»

«Ma olen tänulik, et ma olen elus. Ma olen tänulik, et mul on töö. Ma oskan paremini väärtustada oma sõpru ja perekonda.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles