Kanada ajakirjanik on veendunud, et Kurt Cobain ei teinud enesetappu, vaid ta mõrvati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Cobain 1993.
Kurt Cobain 1993. Foto: AP/Scanpix

Nirvana vokalist Kurt Cobain leiti 5. aprillil 1994 oma kodust Seattle'ist enesetapu järel surnuna. Kanada ajakirjanik aga väidab, et tegemist on hoopis «täiusliku mõrvaga».

Kanada ajakirjanik ja ajaloolane Max Wallace hakkas kahtlema Nirvana liikme Kurt Cobaini surmas, kui nägi lahkunu toksikoloogia raportit. Seal oli kirjas, et tollel ajal 27-aastase laulja kehas oli eneselt elu võtmise ajal suures koguses heroiini.

Wallace rääkis oma teooriast 2015. aastal dokumentaalis «Soaked in Bleach» ning ütles: «Minu jaoks oli heroiini tase kehas kõige suurema kaaluga tõend, et Kurt mõrvati.»

«Ajaloos pole mitte kordagi olnud juhtumit, kus sellise heroiini koguse tarbimise järel oleks inimene teadvusel ja suudaks enesetappu teha,» lisas ta.

Ajakirjanik rääkis ka FBI agendiga, kes ütles talle, et laulja suitsiid on tegelikult täiuslik mõrv. «Kui tahad mõrvast pääseda, siis tapa narkomaan,» lisas Max.

«On lihtne jätta muljet üledoosist või suitsiidist, see on täiuslik kuritegu ja seda juhtub palju.»

Grunge'i-ikoon leiti 5. aprillil elektriku poolt, kolm päeva pea surma. Kui politseinikud kinnitasid, et mees sooritas enesetapu, on vandenõuteooriad aastaid mehe surma ümber tiirenud, kirjutab The Sun.

Kurt Cobain.
Kurt Cobain. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles