Filmikägu: Külas Morteni-filmi Kaspar Jancis, kes paljastab lollide laeva kaadritagused seilamised

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Jancis istub Maestro Cucaracha kollasel Mesilasena tuntud jalgrattal.
Kaspar Jancis istub Maestro Cucaracha kollasel Mesilasena tuntud jalgrattal. Foto: Kristjan Holm

Kuku Raadio kinosaate «Filmikägu» vedajatel Lauri Kaarel ja Kristjan Goldil on värskes saates külas mees, kellel kulus oma esimese nukufilmi tegemiseks 7 aastat. Aga nüüd on see Eesti kalleim film ja rahvusvaheliseim koostööprojekt «Kapten Morten lollide laeval» valmis ning autor ja lavastaja Kaspar Jancis räägib, kuidas selle kõigega on seotud näiteks B-kategooria õudukate meister Roger Corman.

«Uudiseid on Nolani, Gunni ja Park Chan-Wooki värskeimate kohta. Mitme uue filmi puhul tuleb taskurätt kinno kaasa võtta – näiteks vaid kolmel korral näitamisele tulev «Capernaum» või soe ja südamlik «Kiirperekond» (Instant Family). Õudukafännide aasta üks oodatuimaid hetki on samuti käes – Jordan Peele'i värskeim «Meie» (Us) on kinodes. Ja kindlasti ei tohi maha magada parima dokumentaalfilmi Oscari võitnud filmi «Eirates gravitatsiooni», mida National Geographic näitab 24. märtsil.»

Filmikäod paluvad vabandust mõnigate tehniliste viperuste pärast, mis olid tingitud tavapärasest erineva stuudio kasutamisest.

Kuula «Filmikägu» 95. osa:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles