Vatikani eksortsist: jooga on ohtlik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikani eksortsist: jooga toob inimestesse kurjad vaimud
Vatikani eksortsist: jooga toob inimestesse kurjad vaimud Foto: SCANPIX

Vatikani juhtiveksortsisti, kardinal Gabriele Amorthi sõnul on jooga ohtlik, kuna seda harrastades võivad kurjad vaimud kehasse minna.

Püha isa sõnul on ta 70 000 joogaharrastajalt kurje vaime välja ajanud, edastab Huffington Post.

Vatikani esindaja selgitas, et jooga põhineb hinduismil ja teistel idamaade uskudel, mille kohaselt reinkarnatsioon on võimalik.

«Jooga harrastamine viib inimesed «Harry Potteri» raamatutes kirjeldatavatesse olukordadesse. Tekib musta maagia nõiaring. Potteri-raamatud reklaamivad ohtlikku nõiakunsti,» lausus Amorth.

Ta lisas, et Harry Potteri lugudes tegutsevad kurjad jõud nutikalt ja varjatult. Nad kasutavad võimsaid nõiasõnu, jooke ja needusi.

Amorth rääkis oma seisukohtadest Itaalias toimuval filmifestivalil, kus saab näha ka eksortsismist rääkivat filmi «The Rite», milles mängib peaosa Anthony Hopkins.

Amorthi sõnul on talle teada, et kurje vaime leidub isegi Vatikanis, viidates sellega katoliku kirikut viimasel ajal tabanud seksiskandaalidele. Katoliku kiriku liikmed on paljudes riikides lapsi seksuaalselt ära kasutanud. Vatikanis arvatakse, et preestrid olid sel ajal kurjade vaimude mõju all.

Maailma kuulsad joogakurud mõistsid püha isa sellise seisukohavõtu hukka, nimetades seda absurdseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles