Joobes vene meremehed sattusid inimtühjale saarele

Inna-Katrin Hein
Copy
Õllejoojad. Pilt on illustreeriv
Õllejoojad. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Kolm Venemaa kodakondsusega meremeest, kes töötavad Hollandi kaubalaeval, läksid Ühendkuningriigis Somerseti krahvkonna Mineheadi lähedal ankrusse jäänud laevalt maale pidutsema ja ei leidnud sinna tagasiteed.

Mehed lahkusid 20. märtsil laevalt kummipaadiga, liikudes sellega 25 kilomeetrit Bristoli lahes ja jõudes Lõuna-Walesi Barrysse, teatab thesun.co.uk.

Kolm venelast suundusid Barry pubidesse, kaanidese seal nii õlut, viina kui viskit, jäädes lõpuks purupurju.

Kolmik üritas joomapaigas majutuskohta leida, kuid see ei õnnestunud. Lõpuks langetasid meremehed otsuse, et lähevad laevale tagasi.

Nad asusidki 21. märtsil kella 3.00 paiku öösel kummipaadiga tagasiteele, kuid järku tõusis merel udu ja nad kaotasid suuna. Mineheadi asemel jõudsid mehed asustamata Flat Holmi saarele.

Kuna kolm meremeest laevale tagasi ei jõudnud, käivitas kohalik politsei nende otsingu.

Kolm venelast, kes olid 20 – 30-aastased, leiti 21. märtsil kella 8.00 ajal asustamata Flat Holmi saarelt.

«Kuna kõik kolm olid üsna õhukeselt riides, oli neil tekkinud hüpotermia ning nad olid purjus oleku ajal end vigastanud. Helikopter tõi parameedikud nende tervist kontrollima. Mehed viidi tagasi Barrysse ja pandi haiglasse,» teatas politsei esindaja.

Barry pubide, kus kolmik trimpamas käis, omanike sõnul lõppes külaliste retk õnnelikult, aga oleks võinud minna ka teisiti.

«Meie joogikohti külastavad sageli meremehed, kuid varem ei ole tulnud neid inimtühjalt saarelt päästa,» sõnasid pubide omanikud.

Flat Holmil on suvel elu, kui kohalikud sõidavad sinna paatidega ning käivad matkamas ja piknike pidamas. Suvisel ajal on nädalalõppudel seal avatud ka pubi.  

Sellel saarel on majakas, kuid mitte majakavahti, vaid see töötab arvuti abil ja seda käiakse vahel kontrollimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles