Linnapeakandidaat: ma ei ole mees ega naine, vaid mõlemad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapeakandidaat: ma ei ole mees ega naine, vaid mõlemad
Linnapeakandidaat: ma ei ole mees ega naine, vaid mõlemad Foto: SCANPIX

Victoria osariigis Hobson Bays seni aselinnapeana töötavast Tony Briffast võib saada Austraalias esimene linnapea, kes on mõlemasooline.

Briffa on nii televisioonis kui kodulehel teatanud, et ta on hermafrodiit, kirjutab news.com.au.

Briffa linnapeaks kandideerimine sai eile tagasilöögi, kui avastati, et kodulehel oli teda tituleeritud juba kui linnapead.

«Olen Hobson Bay uus linnapea. Alates 2008. aastast olen olnud aselinnapea. Mind tundvad inimesed teavad, et olen oma tööle pühendunud,» seisis leheküljel.

Uue linnapea hääletus toimub tegelikult täna.

Briffa selgitas Twitteris, et tegemist oli tema lehekülje uue demoversiooniga juhuks kui temast ikka linnapea saab.

Ta lisas, et tal ei olnud aimugi, et kuni valimistulemuste avaldamiseni varjatuna olema pidanud leheküljeuuendus kõikidele nähtavaks saab.

Briffa on esinenud saates «60 Minutes», kus ta paljastas oma kahesoolisuse. Ta sai teada, et sündis hermafrodiidina ehk tal olid olemas mõlema soo välised tunnused. Vanemad kasvatasid teda kui tüdrukut. Alles hiljem sai ta aru, et on erinev.

«Nüüd aastaid hiljem olen üles leidnu oma tõelise mina. Ma ei ole mees ega naine, vaid mõlemad. Ühest küljest olen ma ikka Antoinette, teisest aga küljest aga lööb minus välja Tony. Ma olen tervik,» sõnas Briffa.

Praegu kasutab ta enda kohta siiski mehenime Tony Briffa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles