Pildid: «kogemata» heroiini transportinud modell kaotab aastateks vabaduse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi modell Tereza Hluskova sai karistuse teada ning puhkes nutma.
Tšehhi modell Tereza Hluskova sai karistuse teada ning puhkes nutma. Foto: AP/Scanpix

Tšehhi modell, kes püüdis smugeldada 1,1 miljoni naela väärtuses heroiini Iirimaale, astus Pakistanis taas kohtu ette ning mõisteti kaheksaks aastaks ja kaheksaks kuuks trellide taha.

22-aastane modell Tereza Hluskova peeti kinni 2017. aasta jaanuaris, kui ta püüdis läbi Abu Dhabis Lahore lennujaamast Dublinisse lennata, vahendab The Sun.

Naise kottide hulgast leiti kaheksa ja pool kilo heroiini, mis olid peidetud tema pagasi hulka kuulunud kujukeste sisse. Kui narkot oleks leitud 1,5 kilo võrra rohkem, võinuks modelli oodata surmanuhtlus.

Veebruaris saabus Hluskova kohtusse, naeratus näol.
Veebruaris saabus Hluskova kohtusse, naeratus näol. Foto: AP/Scanpix

Hluskova on kohtu ette astunud varemgi, kuid juhtumi menetlemist on lükatud edasi, kuna naine puhkes kohtusaalis nutma. Ka seekord ei möödunud istung pisarateta.

Modelli advokaat on öelnud, et kaebab kohtuotsuse edasi.

Tšehhi modell Tereza Hluskova sai karistuse teada.
Tšehhi modell Tereza Hluskova sai karistuse teada. Foto: AFP/SCANPIX

Tšehhitar on selgitanud, et ta oli Pakistanis modellitöö pärast ja tal pole õrna aimugi, kes narkootikumid tema pagasi hulka pani. Pärast naise telefoni vaatamist peeti kinni veel kaks meest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tereza Hluskova (@terezahh) on

Ametivõimud on väitnud, et Hluskova kohtas Pakistanist pärit meest Manchesteris, kes oli loonud libafotostuudio. Tolli pressiesindaja sõnas kohalikule meediale: «Kui ta oli öelnud Hluskovale, et ta läheks Pakistani, kus ta reklaamib mitmete juhtivate brändide tooteid, siis ta oli nõus seda kopsaka raha eest tegema.»

«Ta saabus Pakistani ja peatus mõne aja Gujranwalal. Pärast seda läks ta Lahore lennujaama, kust talle anti kott narkootikumidega.»

Tšehhi modell Tereza Hluskova puhkes kohtuotsust kuuldes nutma.
Tšehhi modell Tereza Hluskova puhkes kohtuotsust kuuldes nutma. Foto: AFP/SCANPIX

Internetti üleslaetud videos on näha, kuidas Pakistani tollitöötajad «avastavad» narkootikumid, samal ajal kui Hluskova pahaaimamatult oma asjadega tegeleb.

Hluskova ütles hiljem kaamerasse: «Nad andsid mulle midagi pagasiga, kolm kuju või midagi. Nad ütlesid, et see oli kink. Ma ei teadnud, et seal sees on midagi.»

Kummalise arenguna vahistati ja mõisteti kolmeks aastaks vangi Tšehhist pärit mees, kes lubas Pakistanis korraldada mitmeid terrorismiakte, kui Hluskovat ei vabastata.

21-aastane Nikolai Simeonov Ivanov saatis Pakistani telekanalitele ja veebiportaalidesse ähvardava sisuga kirju. Mees ei uskunud, et keegi teda tõsiselt võtab, kuna lisas kirja juurde ka oma telefoninumbri ja meiliaadressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles