104-aastane naine nautis enda arreteerimist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas naine. Pilt on illustreeriv
Eakas naine. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ühendkuningriigis Bristolis Stoke Bishopis asuvas Stokeleighi eakatekodus elav naine soovis, et ta arreteeritakse ja talle käerauad pannakse, sest ta tahtis olla vähemalt ühe korra oma elus «kurjategija».

104-aastase Anne Brokenbow teatel on ta kogu oma elu olnud seadusekuulekas ja politseiga ei ole tal tegemist olnud, teatab msn.com.

«Tahan kogeda «kurjategijaks» olemist. Minu suurimaks sooviks on, et mind arreteeritakse. Olen juba 104-aastane, kuid ma ei ole seni sedausega pahuksisse läinud,» kirjutas naine oma soovide nimekirjas.

Brokenbow teatel on tal pikk nimekiri ajadest, mida ta oma elus veel teha tahab ning arreteerimine ja käerauad olid ühed.

Käerauad. Pilt on illustreeriv
Käerauad. Pilt on illustreeriv Foto: Ivan Mateev / PantherMedia / Scanpix

Bristoli eakatekodu korraldab heategevuslikke sündmusi, kus eakate soove täidetakse.

Brokenbow soovi tulid täitma kaks Bristoli politseinikku, Stephen Harding ja Kelly Foyle. Nad arreteerisid naise, viisid ta politseiautosse nagu tehakse õigete kurjategijatega ning selgitasid naisele, mida tegelike kurjategijatega edasi tehaks.

Brokenbow pääses siiski vabaks ja ta tänas talle uue kogemuse andnud politseinikke.

«See oli suurepärane kogemus, sest ma ei olnud oma elus varem midagi sellist kogenud. Nad panid tõesti minu käed raudu. Mis tunne oli olla kriminaal? Kindlasti olen ma nüüd ettevaatlikum, mida ma ütlen ja teen. Politseinikud olid minuga väga kenad ja viisakad. Arreteerimine oli huvitav kogemus,» sõnas eakas naine hiljem ajakirjanikele.

Brokenbowl on diagnoositud dementsus, kuid tal on ka selgemaid hetki.

Naise pere teatel on ta olnud eakatekodus kümme kuud ja talle meeldib omavanuste seltsis olla. Brokenbowl on mitu last ja lapselast, kes teda vaatamas käivad ja talle helistavad.

Eaka naise «arreteerinud» politseinike teatel ei olnud nad varem nii lõbusa «kurjategijaga» kohtunud.

«Tegemist oli kõige eakama inimesega, keda me kunagi arreteerinud oleme. Igatahes ta nautis seda,» laususid politseinikud.

Briti politseinik. Pilt on illustreeriv
Briti politseinik. Pilt on illustreeriv Foto: Liona Toussaint / PantherMedia /Scanpix

Eakatekodu juhi Adrian Fergusoni sõnul oli Anne Brokenbow esimene nende elanik, kes arreteeriti.

«Ta on olnud meie juures vähem kui aasta, kuid oma elujõu ja hea huumorimeelega on ta kõikide lemmik. Ta tahab võtta elult veel seda, mida võtta annab,» nentis eakatekodu juht.

Fergusoni sõnul on nende eakad näiteks avaldanud soovi kohtuda mootorratturite gängiga, sõita Rolls Royce’i ja rulluiskudega ning teha veel palju teisi asju, mida nad oma varasemas elus teinud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles