VIDEO JA FOTOD ⟩ Sõbranna 20 meetri kõrguselt sillalt alla lükanud tüdruk võib pääseda vanglakaristuseta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordan Holgerson lükati 20 meetri kõrguselt sillalt alla.
Jordan Holgerson lükati 20 meetri kõrguselt sillalt alla. Foto: Kuvatõmmis videost

Oma 16-aastase sõbranna 20 meetri kõrguselt sillalt vette lükanud tüdruk astus kohtu ette ning tunnistas ennast süüdi. Seetõttu ei pea ta tõenäoliselt vangi minema.

USAs Washingtoni osariigis Yacoltis asub supluskoht, mille kohal kõrgub ligi 20-meetrine sild, millelt alla hüppamine on keelatud. 16-aastane Jordan Holgerson külastas supluskohta mullu 17. augustil koos oma sõpradega ning seisis silla serval, kaaludes vette hüppamist.

Sillalt alla lükatud 16-aastane Jordan Holgerson.
Sillalt alla lükatud 16-aastane Jordan Holgerson. Foto: Facebook

Internetti postitati õõvastav video, kuidas tüdruk silla serval seistes kõhklema lööb ja mitu korda valjuhäälselt väljendab, et ei soovi hüpata. Ühtäkki ilmuvad kaadrisse teise tütarlapse käed, mis Jordani ootamatult sillalt alla lükkavad. 

Sündmuspaik Moulton falls.
Sündmuspaik Moulton falls. Foto: Visit Vancouver

Kukkumine, mis arstide sõnul oleks väga suure tõenäosusega lõppeda surmaga, jättis tüdruku pikaks ajaks haiglaravile. Viis murtud ribi, õhumullid ja auk kopsus. Jordan on öelnud, et teda alla lükanud tüdruk on tema ees vabandanud, kuid see ei paranda murdunud ribisid, või vähenda valu, mida taastumise ajal taluda tuleb.

Tüdruku lükkas sillalt alla täisealine, nüüdseks 19-aastane sõbranna Taylor Smith, kes astus esmaspäeval kohtu ette ning tunnistas ennast süüdi, vahendab Daily Mail. Esialgu ähvardas Smithi kuni aasta pikkune vangistus ning 5000 dollarit trahvi, kuid kuna tüdruk jõudis süüdistajaga kokkuleppele ning tunnistas süüd, pääseb ta tõenäoliselt hulga kergemalt.

18-aastane lükkaja Taylor Smith.
18-aastane lükkaja Taylor Smith. Foto: Facebook

Vanglasse Smith ilmselt ei lähe, küll aga peab tegema ühiskasulikku tööd ning olema kodus elektroonilise järelevalve all. Lõplik otsus sünnib kohtuniku ettepanekul 27. märtsil, et ohvril oleks võimalus mõtteid koguda ja enne kohtuotsust oma sõna sekka öelda. Jordani ema Genelle Holgerson on öelnud, et tüdruk siiski ei vaja seda aega.

Nii Jordan kui ka tema perekond tahavad juhtunu võimalikult kiiresti seljataha jätta ja eluga edasi liikuda. «Ma tahan, et see saaks läbi, ma ei taha järgmise kolmapäevani oodata,» ütles Jordan. Tüdrukul on õnnetusejärgselt tekkinud ärevushood, kuid ta on enda sõnul nüüd taastumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles