Myspace kustutas kogemata 50 miljonit laulu ära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Myspace kaotas 50 miljonit laulu ära.
Myspace kaotas 50 miljonit laulu ära. Foto: PA images/Scanpix

Kunagi USA populaarseim veebileht olnud Myspace teatas, et kaotas kogemata ära 50 miljonit laulu, mis olid platvormile üles laetud.

Myspace, mida külastati kunagi rohkem kui Google'it, tunnistas, et kaotas serveri liigutamise käigus 50 miljonit laulu, vahendab Loudwire. Kustunud palad laeti platvormile aastatel 2003–2015. Niisiis läks kaduma rohkem kui 14 miljoni artisti muusika.

2003. aastal loodud suhtlusvõrk oli kunagi tõeline sotsiaalmeedia lipulaev ning parim koht, kus leida uut muusikat. 2005. aastal osteti Myspace ära 580 miljoni USA dollari ehk 511 miljoni euro eest. Facebooki tõusuga kadus aga Myspace'i populaarsus ning 2011. aastal müüdi platvorm maha 35 miljoni dollari eest.

Myspace andis teada, et kõik pildid, videod ja helifailid, mis laeti platvormile rohkem kui kolm aastat tagasi, on serveri ümberkolimise käigus kaduma läinud. «Me vabandame ebamugavuste eest ning soovitame teil säilitada varukoopiaid,» teatas Myspace.

Sarnane probleem tuli ette ka aasta tagasi, kuid tol korral kadusid laulud ajutiselt.

Ühisrahastusplatvormi Kickstarteri looja Andy Baio ei usu, et failid kogemata kaotsi läksid. «Ma olen väga skeptiline, et see oli õnnetus. Karjuv ebakompetentsus võib mainele halb olla, aga see on siiski parem kui «me ei viitsi vaeva näha ja raha kulutada, et liigutada ja hoiustada 50 miljonit vana helifaili»,» säutsus Baio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles