Pildid: briti lennunduse 16-aastane imetüdruk Ellie Carter õpib juba reisilennuki piloodiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti noorim lendamislitsensiga piloot on vaid 16-aastane Ellie Carter, kellele pakkus õppimisvõimaluse ja tagab hiljem töökoha lennufirma easyJet.

Ta asus selles firmas õppima 2019. aasta jaanuaris, teda treenib Bristolis noorempiloodiks kapten Zoe Ebrey, teatab bristolpost.co.uk.

16-aastane Ellie Carter (vasakul) ja teda õpetav piloot Zoe Ebrey
16-aastane Ellie Carter (vasakul) ja teda õpetav piloot Zoe Ebrey Foto: Neil Munns / PA Wire/PA Images/Scanpix

Ebrey teatel on Carter nutikas noor naine, kellel on piloodi süda ja kes õpib kiiresti.

«Kui ta läbib koolituse ja me koos lendama hakkame, siis oleme kahe naise tandem,» lausus kapten.

Carter on nimetatud lennufirma Line Training mentorprogrammis, mille abil loodetakse rohkem naisi pilootideks koolitada.

Carter jõudis meediasse juba 14-aastasena, mil ta tegi üksinda kaks soololendu väikelennukiga. Esimese lennu tegi ta oma sünnipäeval, 28. novembril 2016. 

EasyJeti andmetel on maailmas praegu umbes 20 naispilooti, 99 protsent pilootidest on mehed.

Ellie Carteri sõnul oli ta üsna väike tüdruk, kui talle lennukid, lendamine ja kõik sellega seonduv huvi hakkasid pakkuma.

«Lendamine on minu elu sisu, ma armastan seda. Minu eesmärgiks on end sel alal pidevalt täiendada, et saada nooremast kaaspiloodiks vanemkapteniks. Loodan, et olen inspiratsiooniks neile naistele, kes tahavad saada piloodiks, kuid on seni endas kahelnud, sest piloodiametit peetakse meeste pärusmaaks,» sõnas noor naine.

EasyJeti teatel pakuvad nad piloodiks õppivatele noortele õppimis- ja karjäärivõimalusi, kuid sellest on seni enam olnud huvitatud mehed.

16-aastane Ellie Carter (vasakul) ja teda õpetav piloot Zoe Ebrey
16-aastane Ellie Carter (vasakul) ja teda õpetav piloot Zoe Ebrey Foto: Neil Munns / PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles