Uus-Meremaa massitulistamise kõige noorem ohver on 3-aastane poiss

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa massitulistamise kõige noorem ohver on 3-aastane poiss
Uus-Meremaa massitulistamise kõige noorem ohver on 3-aastane poiss Foto: Kuvatõmmis videost

Reedel Uus-Meremaal toimunud mošeerünnaku kõige noorem ohver oli 3-aastane Mucad Ibrahim, kes suri oma isa käte vahel. Poisi pere olid põgenenud sõjast laastatud kodumaalt Uus-Meremaale, et alustada uut ja turvalist elu.

Mucad Ibrahim suri reedel, kui Austraaliast pärit maniakk Brenton Tarrant tormas palveajal Christchurchi linnas asuvasse Al Noori mošeesse ja tappis 41 inimest.

Energeetiline ja mänguhuviline poiss viibis reedel koos isa ja vanema venna Abdiga mošees, kui relvamees, kes kandis kuulikindlat vesti ja vintpüssi, ründas Al Noori palvemaja, vahendas Mirror.

Arvatakse, et paanikas Mucad püüdis terroristi eest minema joosta, samal aja kui tema vigastatud isa mängis surnut ja vanem vend juba oli mošeest kiiresti põgenenud. Kaoses kaotati väike poiss silmist ja pikalt ei teatud, mis temast sai.

Pereliikmed teatasid pärast rünnakut, et nad ei tea, kus Mucad on. Kuna poisi asukoht oli teadmata, siis pere usk tema heaolu osas oli kõrge.

Aga kahjuks tehti hiljem kindlaks, et 3-aastane ei jäänud ellu.

Twitteri kasutaja kirjutas: «Mucad Ibrahim kahjuks suri oma isa käte vahel, eile õhtul, ja viidi parameedikute poolt ära. Puhka rahus, mu väike sõber, sind jäädakse igatsema. Tõeliselt vahva poiss.»

Mucad oli üks 41 inimesest, kes surid Al Noori mošees. Teised kaheksa surid hiljem Linwoodi mošees toimunud veresaunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles