Disney palkas tagasi eelmisel aastal vallandatud režissööri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disney palkas tagasi eelmisel aastal vallandatud režissööri James Gunni
Disney palkas tagasi eelmisel aastal vallandatud režissööri James Gunni Foto: SCANPIX

Disney korporatsioon otsustas pärast ligi aastast pausi tagasi palgata vallandatud režissööri James Gunni. Gunn vallandati, kui tulid avalikuks tema ligi kümme aastat tagasi tehtud säutsud, kus ta tegi nalja pedofiilia ja vägistamise kohta.

Disney korporatsioon teatas eile, et «Galaktika valvurite» režissöör James Gunn on tagasipalgatud. James Gunni ülesandeks jääb nüüd kirjutada ja lavastada Marveli Universumisse kuuluva «Galaktika valvurite» kolmas film, kirjutas Polygon.

Kuigi Disney oli oma otsues Gunn vallandada kindel ja resoluutne, siis tõttasid režissöörile vallandamise järgselt appi «Galaktika valvurite» näitlejad Dave Bautista, Chris Pratt, Zoe Saldana jt teised. Näitlejad avaldasid mehe osas avalikku toetust ja nõudsid tema tagasipalkamist. Oma tööandale, Disneyle vastuhakkamisega, riskisid ka näitlejad oma töö kaotada.

Kaader filmist «Guardians of the Galaxy»
Kaader filmist «Guardians of the Galaxy» Foto: SCANPIX

Nii aga ei läinud, sest Disney taipas, et neile raha meeldib ja niivõrd suure «kuldhane» nagu on «Galaktika valvurid» hülgamine oleks rumalus. «Galaktika valvurite» esimesed kaks filmi tõid sisse enam kui kaks miljardit dollarit.

Disney meelemuutuse taga võib olla ka asjaolu, et Marveli konkurent DC palkas James Gunni kirjutama ja lavastama «Suitsiidisalga» teist filmi. Kui Gunn on selle projektiga pooltki nii edukas kui ta oli MCU filmidega, siis ei tähenda see Marveli ja Disney jaoks head. 

Uue võimaluse eest on tänulik ka James Gunn, kes kirjutas Twitterisse pikad tänusõnad.

«Ma olen ääretult tänulik kõikidele inimestele, kes on mind viimaste kuude jooksul toetanud. Ma õpin kogu aeg ja püüan alati olla võimalikult hea inimene. Ma olen Disneyle tänulik ja olen põnevil, et saan teha filme, mis uurivad teemasid, mis ühendavad meid kõiki. Ma olin ja olen jätkuvalt teie toetuse pärast äärmiselt alandlik,» säutsus James Gunn eile lõuna ajal.

James Gunn jätkab «Galaktika valvurite» triloogia kolmanda filmiga pärast seda, kui 2021 esilinastub «Suitsiidisalk 2».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles