Sam Smith avameelselt seksuaalsusest ja sooidentiteedist: ma pole mees ega naine, hõljun kuskil vahepeal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Smith esineb koos modelli Winnie Harlow'iga, 2019.
Sam Smith esineb koos modelli Winnie Harlow'iga, 2019. Foto: AP/Scanpix

Briti laulja Sam Smith (26) tunnistas avameelses intervjuus, et on pidanud võitlema sooidentiteedi ja mina-pildiga pea terve oma elu, kirjutab Daily Star.

Laulja Sam Smith rääkis intervjuus Jameela Jamiliga avameelselt, et on pidanud vastu astuma sooidentiteediküsimusele ning on kaalunud soovahetusoperatsiooni. 

Jamil küsis laulja käest soo ja seksuaalsuse kohta, millele peale mees emotsionaalse avalduse tegi- ta indentifitseerib end kui mittebinaarse ning tema sugu on queer. 

«Ma olen alati sõdinud oma keha ja meelega. Ma pole mees ega naine. Ma arvan, et ma hõljun kuskil vahepeal. Ma olen alati kahelnud, kas soovin soovahetust. Mõtlen sellele siiani, kuid arvan, et ma ei soovi seda,» rääkis Smith.

Laulja rääkis, et suudab naistega samastuda sama palju kui meestega ja sellest on tema sisemine koflikt alguse saanud.

«Ma vahel mõtlen nagu naine. Kui ma liigun, seksin meestega, siis on see kõik väga naiselik. Olen mitmel viisil naiselik ja olen seda endale pahaks pannud,» rääkis laulja antud intervjuus.

Smith rääkis lisaks sooküsimusele ka oma võitlusest kehakuvandiga ja millise emotsionaalse trauma see varases eas kaasa tõi. Kuue aastasena tundis ta, et on ülekaalus. 11-aastasena külastas ta arsti, et leida probleemile lahendus. 

«Ma olin väga ebakindel ja see mõjutas teismeeas mu meeleolu iga päev. Mul oli kehas palju östrogeeni ning mul olid rinnad.»

Smith tunnistas vapralt, et 12-aastasena käis rasvaimus, et probleemi parandada. «Olin selle üle väga õnnelik.»

«Terve elu olen kurb olnud ainult oma kehakaalu pärast,» ütles mees ja rääkis, et tema mina-pilt on olnud suureks probleemiks terve tema elu.

Tagasi üles