Nädala näitleja: Rootsi hurmurite dünastia! 20 fakti Alexander Skarsgårdi ja tema Hollywoodi kuulsustest isa ja vendade kohta

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Skarsgard
Alexander Skarsgard Foto: Vilhelm Stokstad/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Kuigi kõik räägivad muudkui briti kuninglikust perekonnast ja Kardashianidest, siis tegelikult peaksime rääkima hoopiski ühest seni teenimatult vähe tähelepanu saanud perekonnast, kelleks on rootsi soost näitlejatedünastia Skarsgårdid. Iseäranis väärib hetkel tähelepanu 42-aastane Alexander Skarsgård, kes mängib äsja kinodesse jõudnud filmis «Ratsa rikkaks».

Alexander Skarsgård ja Stellan Skarsgård
Alexander Skarsgård ja Stellan Skarsgård Foto: Tammie Arroyo / UK Press/Press Association Images

1. Kes need Skarsgårdid siis sellised on? Paljud ehk ei tea, aga tegu on menuka Rootsi näitleja Stellan Skarsgårdi («Mamma Mia!», «Thor», «Kariibi mere piraadid», «Lohetätoveeringuga tüdruk») lastega, keda on mehel lausa 8 tükki. Kasvanud üles hipiliku ja muheda näitlejast isa tiiva all, on kõik peale ühe võtnud jalge alla näitlejatee ning osad murdnud lausa Hollywoodi välja (rääkimata menust Rootsis, mida võib võrrelda lausa nende kohalike sinivereliste populaarsusega). Alexander Skarsgård on Stellani ja tema arstist eksnaise My vanim poeg, sündinud 1976. aastal Stockholmis.

 

Bill Skarsgård, Alexander Skarsgård ja Gustaf Skarsgård 
Bill Skarsgård, Alexander Skarsgård ja Gustaf Skarsgård Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

2. Alexander Skarsgårdil on viis õde-venda – Gustaf, Sam, Bill, Eija ja Valter – ning lisaks kaks poolvenda – Ossian ja Kolbjörn – isa Stellani ja tema uue naise Megan Everetti poolt (abiellusid 2009). Ääremärkusena võib mainida, et Stellan Skarsgård tegi pärast kaht viimast last vasektoomia.

3. Nende koduelu oli boheemlaslik. Skarsgårdide pere lapsed kasvasid üles Stockholmis, väga vabas ja loomingulises õhkkonnas: perel käisid pidevalt külalised, pidevalt toimusid õhtusöögid ning loomulikult olid külalisteks kõiksugu kunstnikud ja muu loomerahvas. Alexander on intervjuudes rääkinud, kuidas muidu oli kodune vaba õhustik väga lahe, aga teismelisena valmistas mõnikord piinlikkust, eriti kui tüdrukud mängu tulid. Nii pidid nii mõnedki Skarsgårdide pere poiste pruudid harjuma vaatepildiga, kus isa Stellan poolpaljalt ja veiniklaas näpus kogus ringi patseeris.

Stellan Skarsgård ise on oma laste kasvatamise põhimõttes lähtunud printsiibist, et neid tuleb ohjeldamatult armastada ja piisavalt turvatunnet pakkuda, aga kuskil 15-16aastaselt tuleb lasta neil hakata oma elu elama. «Lapsevanemad teevad sageli lastele palju kahju, neid liiga palju kasvatades,» leiab ta. Siiski on asju, mida ta lastele isana ikka meelde tuletab: ole õigel ajal kohal, ole meeldiv ja naudi seda, mida teed.

4. Alexander Skarsgård on 194 cm pikk ning ka tema isa ja vennad on kõik eriti pikka kasvu: Gustaf 193 cm, Bill 193 cm, Valter 192 cm, Sam 196 cm ja papa Stellan ise 191 cm. Isegi pere ainuke tütar, 26-aastane Eija on naisterahva kohta üsna pikka kasvu (179 cm).  

Alexander Skarsgård maoga Austraalia loomaaias «Tarzanit» promomas
Alexander Skarsgård maoga Austraalia loomaaias «Tarzanit» promomas Foto: Rob Griffith / AP

5. Alexander arvas kord, et jääb oma hiljuti saadud Tarzani rollist ilma, kuna netti lekkis temast klipp ühelt jalkamatšilt, kus mees oli silmnähtavalt purjus ning lärmas kõva häälega, elades oma palavalt armastatud meeskonnale (Hammarby IF) kaasa. Läks aga hoopis teisiti: maa alla vajuda tahtva näitleja agent tegi tavatu lükke ning saatis video Warner Brosile, et tõestada, et Skarsgård just täpselt seda tüüpi elajas on, kes Tarzaniks ideaalselt sobib. Näitleja naljatas hiljem: «Loo moraal on see: tee ennast avalikult lolliks ja inimesed hakkavad sind armastama. Jätke see endale meelde, lapsed!»

Bill Skarsgard filmis «See» (2017)
Bill Skarsgard filmis «See» (2017) Foto: Courtesy of Warner Bros. Entertainment Inc. / AP



6. Alexandri väike vend, 28-aastane Bill Skarsgård mängib Stephen Kingi kuulsa teose «See» uutes filmides hirmsat klouni Pennywise'i. Tegu on tema läbimurderolliga Hollywoodi kassahittides. Esimene film tõi 2017. aastal kinokassadesse 700 miljonit dollarit ja juba sel sügisel on oodata järge. 

Nagu ikka, tuleb väikevenda ikka mingil moel ka kiusata, isegi kui temast suur Hollywoodi staar on saanud:

7. Tema 39-aastane vend Gustav Skarsgård on samuti kogunud palju kuulsust oma põhjamaise vägilase välimusega seriaalides «Viikingid» ja «Westworld».

8. Nii nagu Alexander, said ka tema vennad Gustaf, Bill ja Valter esimese tõuke näitlemiseks ning ka oma esimesed rollid tänu oma isa Stellanile, kes lapsi Rootsi küllalt väikesel filmi- ja telemaastikul kaamerate ette sokutas. Kõik poisid olid nooremad kui 10-aastased, kui esimest korda laval või kaamera ees üles astusid. Stellan Skarsgårdi endagi tee oli sarnane, kuna tema isa Jan Skarsgård oli teatridirektor.

Alexander Skarsgårdi esimene film oli «Åke ja tema maailm» (1984)

9. Tema kolmas filmiroll filmis «Koer, kes naeris» tõi 13-aastasele häbelikule näitlejahakatisele nii häirivalt palju tähelepanu, et Alexander otsustas näitlemisest sootuks loobuda. Täisealiseks saades liitus ta hoopiski sõjaväega, mis oli nende vabamõtlejatest hipiperekonnas ennekuulmatu. Ta teenis 18 kuud Stockholmi arhipelaagis. Pärast seda läks ta Londonisse õppima ning otsustas ikkagi oma näitlejakarjääri uuesti käsile võtta. Ta kolis New Yorki ning asus Marymounti kolledžis teatrit õppima.

10. Alexander Skarsgård mängis 20-aastasena täiesti juhuslikult «Zoolanderis» kompust Rootsi modelli (ning järjes paradiisiilmutuses Aadamat): näitleja oli just isale Los Angelesse võtetele külla sõitnud ning too korraldas pojale prooviesinemise. Tegu oli rolliga, mis aitas tal Hollywoodis n-ö jala ukse vahele saada, ent vaid korraks. Esimene arvestatav roll pärast seda tuli alles 7 aastat hiljem ning vahepeal tuli Alexandril ka Hollywoodis rolle püüdes näguripäevi näha, kusjuures vahepeal oli paariaastane masendav paus, kus tööd üldse peale ei tulnud.

«Puhas veri»
«Puhas veri» Foto: Rights Managed / HBO / YOUR FACE GOES HERE ENTERT


11. Ülemaailmse kuulsuse saavutas Aleksander Skarsgård seitse hooaega jooksnud HBO vampiiriseriaalis «Puhas veri» (True Blood).

 

Alexander Skarsgard Emmyga
Alexander Skarsgard Emmyga Foto: Christy Radecic / AP

12. Ta võitis oma rolli eest sarjas «Suured väikesed valed» nii Emmy, Kuldgloobuse, näitlejate gildi auhinna (Screen Actors Guild) kui ka kriitikute preemia (Critics Choice Award). Sarjas kehastas ta Nicole Kidmani karakteri vägivaldset abikaasat.

Alexander Skarsgard ja Margot Robbie 
Alexander Skarsgard ja Margot Robbie Foto: Christopher Polk / AFP

13. Ta on teadaolevalt siiani vallaline (kuigi tahab kunagi samuti 8 last!) ning elab peamiselt USAs (nagu ka vend Bill), kuid on hinges sügavalt rootslane, käies sageli Stockholmis, kus elab isa Stellan, kes siiani oma perele pidevalt suuri õhtusööke ja kogunemisi korraldab.



Ka tema rootsi keel pole sugugi roostes:


14. Kus teda jälle näha saab? Hurmur astub peatselt üles romantilises komöödia «Vaat kus paar» (Long Shot), kehastades peaministrit.

15. Hetkel võib teda kinno vaatama minna üles astumas režissöör Kim Nguyeni põnevikus «Ratsa rikkaks» (The Hummingbird Project).

Nõbud Vincent (Jesse Eisenberg) ja Anton (Alexander Skarsgård) mängivad New Yorgi digitaalmaailma armutus maailmas suurte panustega, kus millisekundid tähendavad miljoneid. Nende unistuseks on vedada Kansasest New Jerseyni fiiberoptikakaabel ning ratsa rikkaks saada. Kuigi mehed tunnevad asja, ei lähe plaan sugugi veatult, eriti kuna neile hingab pidevalt kuklasse nende endine ülemus Eva Torres (Salma Hayek) – võimukas ja meisterlik manipuleerija, kes ei lase millelgi enda ja raha vahele tulla. 

Apollo Kinodes alates 15. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles