Noor suvitaja taheti liiga paljastava riietuse pärast lennukilt maha tõsta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily O'Connor oli sunnitud rohkem riideid selga panema, et lennule pääseda.
Emily O'Connor oli sunnitud rohkem riideid selga panema, et lennule pääseda. Foto: twitter

22-aastane Emily lendas suveriietuses Birminghamist Tenerifele ning sai halva üllatuse osaliseks, kui teda taheti liiga nappide rõivaste pärast lennukilt maha tõsta.

Emily O'Connor kirjeldas Twitteris vahejuhtumit, mis toimus Thomas Cooki lennul Inglismaalt Birminghamist Tenerife saarele, vahendab Daily Star.

Emily oli juba lennukis, kui tema juurde ilmusid neli lennutöötajat plaaniga tütarlaps lennult maha tõsta, kuna tal olevat liiga vähe riideid. Neiul paluti ennast katta, kuna selline riietus olevat ebasobiv ja teisi häiriv.

Emily informeeris töötajaid, et lennufirma kodulehel pole märgitud, mida lennukil kanda tohib. «Ma tõusin püsti ja küsisin teiste käest, kas keegi on minu riietusest häiritud, ning keegi ei öelnud midagi,» kirjutas Emily. Samasuguse küsitluse pani tütarlaps ka Twitterisse ning vastanud on ligi 80 000 inimest: 80% neist arvab, et Emily riietus oli igati sobilik, 20% arvab vastupidist.

Emily mainis, et täpselt sama riietust kandis ta juba lennujaama sisenedes ning keegi ei öelnud turva- ega passikontrollis midagi. Probleem tekkis alles lennuki pardale minnes, kui talle anti ultimaatum: kata ennast jakiga või peame su lennult eemaldama.

Seejärel sekkus kaasreisija. «Ole vait, hale naine, pane see kuradi jakk selga!» hüüdis mees. Lennutöötajad ebaviisakat reisijat korrale ei kutsunud.

Seejärel sai Emily sugulaselt jaki ning pani selle selga. Alles siis lahkusid lennutöötajad ta kõrvalt.

Ebameeldiva olukorra muutis hullemaks töötajate taktitundetu suhtumine. «Nad teatasid kõigi lennureisijate kuuldes, et ma kannan häirivat ja ebasobilikku riietust. Ma värisesin silmnähtavalt, aga sellegipoolest jätkasid nad minu seksualiseerimist ja naeruvääristamist. See oli mu elu kõige halvem kogemus,» kirjutas Emily Twitteris.

Lennufirma esindaja on juhtunu eest vabandanud. «Meil on kahju, et me prl O'Connori endast välja viisime. On selge, et oleksime saanud situatsiooni paremini lahendada. Nagu teistelgi lennufirmadel, on meil kodukord sobiliku riietuse osas. See kehtib nii naistele kui ka meestele igas vanuses. Meie töötajatel on keeruline ülesanne seda kodukorda ka kehtestada ning see ei tule alati kõige paremini välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles