Lameda Maa teoreetik: «Troonide mäng» tõestab, et Maa on lame ja seda ümbritseb jäämüür

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämüür «Troonide mängus»
Jäämüür «Troonide mängus» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameeriklasest vandenõuteoreetiku, lameda Maa propageerija Mark Sargenti arvates tõestab menusarjas «Troonide mäng» nähtav, et meie planeet on lame ja seda ümbritseb paks jäämüür.

Iidsetes kultuurides kujutati Maad lamedana, uue hooga hakati lamedast Maast rääkima 20. sajandil, kui Samuel Shenton 1956. aastal Flat Earth Society (Lameda Maa ühingu) asutas, teatab express.co.uk.

Mark Sargent, kelle sulest on ilmunud mitu seda teemat käsitlevat raamatut, tuli välja nüüd uue teooriaga, mille kohaselt näeb ka kirjanik George R. R. Martin, kelle romaanisarjal «Jää ja tule laul» menukas sari põhineb, Maad lamedana. Samuti peavad sarja loojad David Benioff ja Daniel Brett Weiss ning näitlejad meie planeeti lamedaks.

Vandenõuteoreetikute arvates on meie planeet lame
Vandenõuteoreetikute arvates on meie planeet lame Foto: twitter.com

«Selles sarjas on selged viited meie planeedi lamedusele ja seda ümbritsevale jääle. Seal on küll see väiksemas mastaabis, aga tõestus on ikkagi. Kuigi me seda endale ei tunnista, oleme kõik ühel suurel hollywoodlikul laval ja sarjas kajastub tegelik elu. Me pigistame silma kinni fakti ees, et meelelahutuseks mõeldud sarjades on tavaliselt tõetera sees,» lausus teoreetik.

Jäämüür «Troonide mängus»
Jäämüür «Troonide mängus» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Seni ei ole kirjanik Martin ega «Troonide mängu» tegijad ja näitlejad mitte üheski intervjuus öelnud, et nende arvates on Maa lame.

Teadlaste sõnul jätavad Sargeanti lameda Maa väited soovida, sest ta ei arvesta astronoomia, füüsika, matemaatika, geograafia ja teadusuuringutega, mille abil saab lameda Maa teooria lihtsalt ümber lükata.

Lameda Maa teoreetikud on seisukohal, et meie planeet on lame
Lameda Maa teoreetikud on seisukohal, et meie planeet on lame Foto: twitter.com

Lameda Maa teoreetikud ei ole seni suutnud oma väiteid tõestada, kuid jätkavad ikka pasundamist, et meie planeet ei ole kerakujuline.  

«Troonide mängu» viimane, kaheksas hooaeg algab HBOs 14. aprillil ja Foxis 15. aprillil.

Sarjas kulgeb jäämüür Westerosi põhjapiiril ja seda valvab Öine Vahtkond. Müür eraldab põhjapool asuva külma ja pimeda ala lõunas asuvast sooja kliimaga seitsmest kuningriigist.

Jäämüür «Troonide mängus»
Jäämüür «Troonide mängus» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles