Pildid: «Meeleheitel koduperenaiste» staari Felicity Huffmani kahtlustatakse suurpettuses osalemises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Menusarja «Meeleheitel koduperenaised» ühte peaosalist, Felicity Huffmani ning veel kümneid USA meelelahutus- ja ärimaailmaga seotud inimesi kahtlustatakse eliitülikoolidega seotud petuskeemis osalemises.

USA meedia teatel on 56-aastane Huffman eeluurimise all, astudes 12. märtsil Los Angeleses kohtu ette.

USA prokuratuur uurib petuskeemi, mille abil kümned jõukad ja tuntud inimesed üritasid oma lapsi saada sisse mainekatesse ülikoolidesse.

Kohus määras Huffmani kautsjoniks 250 000 dollarit ja ta ei tohi uurimise ajal oma kodust lahkuda.

Felicity Huffman
Felicity Huffman Foto: EPA/Scanpix

Samas ei kahtlustata selle skeemiga seotuses Huffmani abikaasat, näitleja William H Macyt.

Felicity Huffman ja William H Macy 7. oktoobril 2018 vägivallaohvrite heaks toimunud lõunasöögil Beverly Hillsis
Felicity Huffman ja William H Macy 7. oktoobril 2018 vägivallaohvrite heaks toimunud lõunasöögil Beverly Hillsis Foto: Faye Sadou/MPI/Capital Pictures / FS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Kohtus oli lisaks Huffmanile ka moelooja Mossimo Gianulli, kellele kohus määras samuti umbes 250 000 dollari suuruse kautsjoni. Kahtlusalune on ka Gianulli abikaasa, näitlejanna Lori Loughlin.

Lori Loughlin
Lori Loughlin Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Uurijateni jõudnud andmetel maksid Loughlin ja Gianulli Lõuna-California ülikoolile 500 000 dollarit altkäemaksu, et nende tütar sinna väljaspool konkurssi vastu võetaks. Selleks võltsiti mitmeid dokumente. Ühe dokumendi kohaselt tegeles tütar sõudmisega ja ta võeti selle ülikooli sõudmisnaiskonda enne, kui võeti vastu üliõpilaseks.

Huffman osales samasuguses skeemis, andes altkäemaksu, et ta kaks tütart saaksid headesse ülikoolidesse.

Felicity Huffman Los Angelese kohtus
Felicity Huffman Los Angelese kohtus Foto: DAVID MCNEW / AFP/Scanpix

Prokuratuuri teatel on ülikoolipetuskeemiga seotud kokku 33 vanemat, keda võib süüdimõistmisel oodata kuni 20 aasta pikkune vangistus.

Need vanemad maksid ülikoolidele kokku kuus miljonit dollarit (5,28 miljonit eurot) altkäemaksu, et nende võsukesed väljaspool konkurssi vastu võetaks.

Prokuröride sõnul on need kuulsad ja rikkad langenud tavaliste ameeriklaste viha alla, sest enamiku inimeste lapsed peavad kandideerima ja näitama oma teadmisi, mitte ei pääse ülikooli tänu papa-mamma suurele rahakotile.

Sotsiaalmeedias kommenteeritakse, et kui on palju raha, siis pääseb iga loll ülikooli, kuid kas ta seal ka midagi õpib ja suudab eksamid ära teha, on hoopis teine asi.

Huffmani, Loughlini ja veel mitme teise selles skeemis osalenu esindajad ei ole uurimist kommenteerinud.

Felicity Huffman ja William H Macy abiellusid 1997. Neil on kaks tütart, Sofie Grace ja Georgia Grace.

Felicity Huffman ja William H Macy 29. jaanuaril 2017 ekraaninäitlejate auhinnagalal Los Angeleses
Felicity Huffman ja William H Macy 29. jaanuaril 2017 ekraaninäitlejate auhinnagalal Los Angeleses Foto: Dimitrios Kambouris / AFP/Scanpix

Huffman mängis sarjas «Meeleheitel koduperenaised» (Desperate Housewives) 2004 - 2012 Lynette Scavot. Ta sai selle rolli eest Emmy auhinna, kolm ekraaninäitleja auhinda ja kolm Kuldgloobuse nominatsiooni. 

Kaader seriaalist «Meeleheitel koduperenaised». Pildil Felicity Huffman Lynette Scavona
Kaader seriaalist «Meeleheitel koduperenaised». Pildil Felicity Huffman Lynette Scavona Foto: Rights Managed / ABC, INC / Ronald Grant Archive/Scanpix
Kaader seriaalist «Meeleheitel koduperenaised». Pildil Felicity Huffman Lynette Scavona ja Doug Savant Tom Scavona
Kaader seriaalist «Meeleheitel koduperenaised». Pildil Felicity Huffman Lynette Scavona ja Doug Savant Tom Scavona Foto: Rights Managed / ABC, INC / Ronald Grant Archive/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles