Macaulay Culkin: Michael Jacksonist tehti patuoinas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macaulay Culkin
Macaulay Culkin Foto: Space/MPI/Capital Pictures / IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Popstaar Michael Jacksoni elust tehtud dokumentaalfilmis «Leaving Neverland» väidetakse, et Jackson oli pedofiil, kes kasutas kümneid lapsi seksuaalselt ära.

See film on saanud palju nii Jacksoni toetajate kui ta vastaste vastukaja, teatab msn.com. 

Nüüd võttis sõna Macaulay Culkin, kes sõbrunes lauljaga, kui ta oli üheksa-aastane ning kinnitas, et staar ei ahistanud teda ja tema arvates ka mitte kedagi teist, vaid dokumentaalfilmis on esitatud valesid.

Michael Jackson esinemas 2002 New Yorgis
Michael Jackson esinemas 2002 New Yorgis Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP/Scanpix

Praegu 38-aastane Culkin, kes sai lapsena tuntuks kahe «Üksinda kodus» filmiga, rääkis Jacksoni väidetava pedofiilia teemal ka 2019. aasta jaanuaris kui esines koomik Michael Rosenbaumi podcastis «Inside of You».

«Minu ja Michael Jacksoni vahel oli vaid sõprus, mitte midagi muud. Kes väidavad, et tegemist oli ahistamise ja seksuaalse ärakasutamisega, valetavad,» lausus endine lapsstaar.

Ta lisas, et ühiskonnnas ei aktsepteerita täiskasvanu ja lapse vahelist sõprust, kuid just selline suhe oli tal popstaariga.

«Loomulikult hakatakse igasuguseid jutte levitama, kui tegemist on kuulsusega ja Michael Jackson oli väga kuulus ja on seni. Võib olla isegi maailma kõige kuulsam inimene, kellest tehti patuoinas,» nentis Culkin.

Macaulay Culkin oli 2005 kohtus tunnistajaks, kui seal arutati Jacksoni muusikavideoga «Thriller» seotud seksuaalse ahistamise juhtumit.

Siis 24-aastane mees sõnas, et see on naeruväärne, et Jacksonile midagi sellist kaela määritakse.

Culkin tunnistas siis, et kui ta oli Jacksoni Neverlandi rantšos, siis magas ta vahel lauljaga samas voodis, kuid midagi ebasündsat nende vahel aste ei leidnud. Ta vanemad olid sellisest magamiskorraldusest teadlikud.

«Minu vanemad ei näinud midagi halba selles, et olen Michael Jacksoniga koos,» lausus Culkin siis kohtus.

Dokumentaalfilmis «Leaving Neverland» üles astnud kaks meest, kelle väite kohaselt kasutas Jackson neid lastena seksuaalselt ära, sõnasid et staari magamistoa ukse juures oli kell, mis hakkas kohe helisema kui keegi ukse juures liikus.

Ka Macaulay Culkin kinnitas, et selline kell oli olemas  ja kohe oli teada, kui keegi oli ukse taga või ruumi sisenes. Culkini teatel oli see kell osa Jacksoni turvameetmetest.

Dokumentaalfilmi «Leaving Neverland» režissöör Dan Reed ei intervjueerinud filmi jaoks Macaulay Culkinit ega Brett Barnesit, teist poissi, kes oli Culkiniga peaaegu samal ajal Jacksoni rantšos.

Kaader filmist «Üksinda kodus 2: kadunud New Yorgis». Pildil Macaulay Culkin Kevin McCallisterina
Kaader filmist «Üksinda kodus 2: kadunud New Yorgis». Pildil Macaulay Culkin Kevin McCallisterina Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

«Ma loobusin neid intervjueerimast, kuna nad oleksid asunud Jacksoni kaitsele. Ma ei tahtnud neid mõjutada ega panna midagi muud rääkima, sest siis oleks osa filmist olnud vale,» sõnas režissöör Reed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles