Suri «Santa Barbaras» ja «Beverly Hills, 90210-s» mänginud seebikate veteran Jed Allan

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri menusarjas «Beverly Hills, 90210» Rush Sandersit mänginud Jed Allan. Vasakul Ian Ziering.
Suri menusarjas «Beverly Hills, 90210» Rush Sandersit mänginud Jed Allan. Vasakul Ian Ziering. Foto: Instagram

84-aastane seebikate veteran Jed Allan, kes mängis sarjades «Santa Barbara», «Beverly Hills, 90210» ja «Days of Our Lives», suri laupäeval.

Allani poeg Rick Brown teatas Facebookis, et televeteran suri rahulikult perekonna juuresolekul, vahendab TVLine. Näitleja seebikarjäär ulatub tagasi 1950. aastatesse. Enim tuntust on ta kogunud sarjast «Days of Our Lives», millega liitus 1971. aastal ning kehastas 14 aastat tegelaskuju nimega Don Craig.

Eestlased võivad Allanit mäletada sarjast «Santa Barbara», mis jooksis 90ndatel Kanal 2 vahendusel Eesti teleekraanidel. Ta lõi kaasa rohkem kui tuhandes «Santa Barbara» episoodis ning kehastas C.C. Capwelli.

Sarjas Allani tegelaskuju väimeest Cruz Castillot mänginud näitleja A Martinez meenutas lahkunud televeterani kui «suurepärast näitlejat ja veelgi paremat meest». «Perekond oli talle esmatähtis. Iga näitlejateansambel, milles ta osales, sai tema abiga pereks. Temaga oli maagiline koos töötada, tema kaljukindel professionaalsus oli inspireeriv ja andis energiat,» kirjutas Martinez sotsiaalmeedias.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Martinez (@abonemartinez) on

Kui «Santa Barbara» sai läbi, sai Allan rolli menusarjas «Beverly Hills, 90210», kus kehastas peategelase Steve Sandersi isa Rush Sandersit. Steve'i rollist tuntud Ian Ziering avaldas lahkunud televeteranile kaastunnet: «On väga kahju, et kaotasime veel ühe «Beverly Hillsi» näitleja. Jed oli suurepärane mees, kellega koos töötada, teda jäädakse igatsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles