Fotograaf Ardo Kaljuvee: tuleks korraldada võistlused, kus ilma dopinguta starti ei lubata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week 23.10.2016 Elu24 fotoseina külalised. Ardo Kaljuvee ja kallim Nele
Tallinn Fashion Week 23.10.2016 Elu24 fotoseina külalised. Ardo Kaljuvee ja kallim Nele Foto: Erlend Štaub

Veebruari lõpus avalikuks tulnud dopinguskandaal, milles mitmed Eesti suusatajad tunnistasid dopingukasutamist, on läinud juba nii kaugele, kus mõeldaksegi dopinguvõistluste korraldamise peale.

Selle humoorika mõttega tuli lagedale fotograaf Ardo Kaljuvee, kes tahab näha, kui kiireks need kilomeetrit dopingut tehes lähevad.

«Praegu tundub juba lihtsam doping legaliseerida ja tehagi võistlused, kus ilma dopinguta starti ei lubata. Oleks huvitav vaadata, kui kiireks need kilomeetrid lähevad,» kirjutas Kaljuvee Facebooki. 

Praegu on teada, et veredopingut kasutasid Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Argo Kärp. Sündmustesse on segatud ka endine Eesti suusakoondise just Mati Alaver, kes just Tammjärvel soovitas Saksamaal tegutseva doktoriga veredopingu teemal ühendust võtta. 

Oma pattude eest jääb Alaver nüüd ilma ka kahest presidendi antud ordenist.

Mõned päevad tagasi tuli uudis, et viimaste nädalate sündmuste taustal hakatakse uurima Eesti sportlaste aastate taguseid dopingiproove. Kas patustajaid tuleb veel, selgub õige pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles