Kuulsad maalid said «lehmakoopiad»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lehma» stiilis «Karje»
«Lehma» stiilis «Karje» Foto: metro.co.uk.

Inglannast kunstnik Caroline Shotton tegi kuulsate maalide järgi «lehmakoopiad.

Maalisari kannab nimetust «The Great Moosters» ning tööd põhinevad selliste kunstnike nagu Leonardo da Vinci, Johannes Vermeeri ja Edward Munchi teostel, kirjutab abc.net.au.

 

Shottoni sõnul on tal lasknud oma maalide reprosid trükkida 5000 ja igaüks neist maksab 600 naela (13 800 krooni). «Sain selle maalisarja tegemiseks idee, kui vaatasin dokumentaalfilmi Leonardo da Vinci maalist «Mona Lisa». Küsisin endalt, et milline see kuulus maal välja näeks, kui naise asemel oleks lehm. Nii sündiski minu teos «The Moona Lisa»,» meenutas kunstnik. 

 

Caroline Shotton lisas, et hiljem katsetas ta juba teiste kuulsate maalidega. 

«Lehmi on lihtne maalida, nad meenutavad mulle millegipärast lapsi. Nad on lõbusad, mängulised ja lustlikud ning palju intelligentsemad, kui me arvame,» selgitas inglanna.

Kunstnik Shottoni tööd on mitmes briti galeriis näitusel.

 

«Mitmed Shottoni fännid on ennast järjekorda pannud, et saada võimalust osta tema tööd. Ta teosed on populaarsed, kuna need on humoorikad,» sõnas ühe galerii juht Guy Jones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles