Video: «Islamiriigi pruudid» ründasid ajakirjanikke (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Islamiriigi pruudid» ründasid ajakirjanikke
«Islamiriigi pruudid» ründasid ajakirjanikke Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA meedia poolt Islamiriigi pruutideks nimetatud naised, kes põgenesid või evakueeriti kurdi üksuste poolt Süüria kaguosas asuvast Baghuzist, ründasid neid intervjueerida üritanud ajakirjanikke.

AFP teatel muutusid naised agressiivseks, hüüdsid ajakirjanikele solvanguid ja tõmbasid kahte naisajakirjanikku juustest.

«Islamiriigi pruudid» ründasid ajakirjanikke
«Islamiriigi pruudid» ründasid ajakirjanikke Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lisaks sõimasid need mosleminaised naisajakirjanikke, et nad on häbitult «alasti» ja peaksid end riidesse panema. See oli vihje, et nad peaksid kandma mosleminaiste rõivastust, mis katab pealaest jalatallani.

AFP poolt varem intervjueeritud naised sõnasid, et nad kasvatavad oma lapsi vastavalt šariaadiseadustele ja koraanis sätestatule.

Süüria idaosas asuvast Baghouzist evakueeritud mosleminaised
Süüria idaosas asuvast Baghouzist evakueeritud mosleminaised Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP/Scanpix

«Allah on suur, Islamiriigi kalifaat jääb alles,» hüüdsid naised.

Nende naiste arvates on äärmusrühmituse Islamiriik kalifaat ja džihadistide ideoloogia järgimine ainuõige elamisviis.

Läänes on neid naisi peetud Islamiriigi ajupesu ohvriks, kuid nüüd on selge, et suur osa neist naistest on ideoloogilised äärmusislamistid, kes on Islamiriigi võitlejaid abistanud kas võitluses osalemise või toetusega.

Rohkem kui 7000 inimest on põgenenud sel nädala Süürias Islamiriigi käes olnud aladelt, kus toimuvad Islamiriigi ja USA poolt toetatud Süüria Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) vahelised lahingud.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles