Netflix tahab Tai jalgpallipoiste koopapäästmise ekraanile tuua

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai mereväe parameedikute tehtud pilt koopas lõksus olnud poistest
Tai mereväe parameedikute tehtud pilt koopas lõksus olnud poistest Foto: Handout / AFP/Scanpix

Voogedastuskanal Netflix on sõlmimas Tai koopapoisse esindava firmaga 13 Tham Luang Company Ltd lepingu, et saada õigused nende ja päästjate kangelaslikule loole, mille põhjal tahetakse teha dokumentaalsaade.  

Tai Metssea jalgpallimeeskonna 12 poissi ja nende treener jäid 2018. aasta 23. juunil Tai Chiang Rai provintsis paduvihma ja üleujutuse tõttu Tham Luangi koobastikku lõksu ja nad päästeti 10. juuliks, teatab cnn.com.

Päästetöödesse oli kaasatud mitmed tuntud koopapäästeeksperdid, kes päästsid poisid ja nende treeneri, tuues nad ükshaaval koopast välja.

Netflix tahab koos produktsioonifirma SK Global Entertainment tuua nüüd nende loo televaatajate ette.

Poisid ja treeneri leidsid 2. juulil briti sukeldujad John Volanthen ja Richard Stanton koopasuust nelja kilomeetri kauguselt.

Briti sukeldujad Rick Stanton (paremal) ja John Volanthen leidsid koopas lõksus olnud jalgpallipoisid
Briti sukeldujad Rick Stanton (paremal) ja John Volanthen leidsid koopas lõksus olnud jalgpallipoisid Foto: SWNS.com /Scanpix

Pärast leidmist saadeti poiste ja treeneri juurde Tai mereväe parameedikud, kes oskavad sukelduda. Nad viisid koopas olnutele süüa, juua ja soojendustekke.

Tai mereväe parameedikute tehtud pilt koopas lõksus olnud poistest
Tai mereväe parameedikute tehtud pilt koopas lõksus olnud poistest Foto: Handout / AFP/Scanpix

Posistest ja treenerist said pärast päästmist kuulsused, kes on rääkinud palju oma õnnelikult lõppenud seiklusest. Amazoni andmetel on nende päästmisest antud välja kuus raamatut ja tehtud üks dokumentaalfilm, mis jõuab vaatajateni selle aasta juulis, mil möödub nende päästmisest üks aasta.

Netflix teatas, et koopast päästetud jalgpallipoiste loo pealt teenitavast rahast 15 protsenti annetatakse Tai katastroofiametkonnale.

12 poissi vanuses 9 – 16 eluaastat ning nende 25-aastane treener Ekkapol Ake Chantawong on andnud kümneid intervjuusid, milles nad kirjeldavad oma läbielamisi.

Koopast päästetud jalgpallipoisid septembris 2018  Bangkoki ostukeskuses toimunud meediasündmusel
Koopast päästetud jalgpallipoisid septembris 2018  Bangkoki ostukeskuses toimunud meediasündmusel Foto: PANUMAS SANGUANWONG / AFP/Scanpix

Treeneri sõnul ei sattunud poisid koopapimeduses olles paanikasse, sest lisaks jalgpallile oli ta neid õpetanud mediteerima ja palvetama.

«Ütlesin neile, et nad väldiksid paanikat ja säästaksid oma energiat, kuna päästmine võib kesta pikalt,» sõnas treener.

Poiste sõnul nad oma päästmist ei mäleta, kuna olid uimastatud.

Tai Tham Luangi koobastikku lõksu jäänud jalgpallipoiste päästmine
Tai Tham Luangi koobastikku lõksu jäänud jalgpallipoiste päästmine Foto: Handout / AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles