Arvustus: Põhjus, miks Nicole Kidmani roll «Hävitajas» pole mitte julgus mitte ilus olla, vaid meisterlikkus

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicole Kidman filmis «Hävitaja».
Nicole Kidman filmis «Hävitaja». Foto: Kaader filmist

Värskelt kinodes jooksev politseidraama «Hävitaja» (The Destroyer) toob näitleja Nicole Kidmani ekraanile tema karjääri ühes kõige karmimas rollis, tõestades näitleja haruldast kehastumisannet. Ometi on ajakirjanduses sageli naisnäitlejate mitte-ilusaid rolle võetud kui julgustükke, mitte püüdlust näitlejameisterlikkuse suunal. Postimehe filmiajakirjanik Hendrik Alla avaldab arvamust. 

«Kidmani näitlejatööd võib sel nädalal kinos linastuvate uute filmide seas parimaks lugeda, see teenis talle hulga nominatsioone ja mõne võidu parima naisnäitleja konkurssidel. Kui näitlejanna, kes on ekraanil säranud tänu oma noorusele ning füüsilisele ilule, aastate möödudes hakkab kehastama tüüpe, kellel on peale sileda näonaha maailmale muudki pakkuda, nimetatakse seda «julgeks sammuks», aga meesnäitlejaid samas situatsioonis kiidetakse «näitlemise» eest. Kidman näitab siin selle seksistliku hinnangu paikapidamatust. Tegelikult näitas ta seda juba 2002. aastal, kui mängis Oscari-vääriliselt Virginia Woolfi draamas «The Hours».»

Loe Hendrik Alla arvustust «Nicole Kidman on väga hea halb naine» Postimehest.

Kidman kehastab filmis tugevat ja karastunud Los Angelese politseidetektiivi Erin Belli, kellel tuleb tagasi pöörduda ühe oma karjääri algusesse jääva juhtumi juurde. Noore politseinikuna sai ta ülesande imbuda sisse kriminaalsesse jõuku, kuid ülesanne lõppes traagiliste tagajärgedega ning see on teda terve karjääri piinanud. Kui jõugu ninamees uuesti välja ilmub, peab Bell oma minevikuga tõtt vaatama ning suhtlema nendega, kes olid juhtumiga seotud, et jõugu ninamehe Silase (Toby Kebbell) tegemistele lõplikult punkt panna.

Filmi on lavastanud Karyn Kusama, kes on eelkõige tuntud oma debüütfilmi «Girlfight» poolest, mis võitis aastal 2000 Sundance'i filmifestivalil parima filmi ja parima lavastaja auhinnad.

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles