Getter Jaani: las minu päriselu jääb minu südamesse

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seriaalis läheb Getter Jaani Prantsusmaale tööreisile, Andres (Jaak Prints) püüab teda seal aga oma firma tiiva alla meelitada.
Seriaalis läheb Getter Jaani Prantsusmaale tööreisile, Andres (Jaak Prints) püüab teda seal aga oma firma tiiva alla meelitada. Foto: TV 3

Tänasest jõuab TV 3 ekraanile uus kodumaine seriaal «Päikese poole», kus peaosas särab Getter Jaani. Kuigi osa seriaalist on filmitud lauljanna kodus ning inspiratsiooni on saadud päriselus juhtunust, on tegemist pool-reality’ga.



Alates superstaari-saatest 2009. aasta lõpus on Getter Jaani elus käinud kõik lausa peadpööritava kiirusega – «Keskkoolimuusikal», lühialbum, Eurovisioon ja sellega kaasnenud täispikk album, mida enam plaadifirma stuudiostki ei leia... Nüüd on ees ootamas telesari ning jõuluplaat ja -tuur. Kuidas ta seda kõike 18-aastaselt jõuab?

«Kõik alati küsivad seda, aga samas, kõik, mida ma teen, meeldib mulle,» kinnitab lauljatar. «Kõik see, mis meeldib, ei söö sult väga palju energiat. Kui teed seda, mida armastad, siis ei tunne väsimust. Ka enne seriaali mõtlesin, miks ma peaksin seda tegema. Aga mind huvitab see!» Nii pole ta väsimust tundnud isegi siis, kui kojujõudmine lükkub järgmise päeva varajastesse hommikutundidesse.

Kui küsida, millal Jaani end viimati üldse tavalise koolitüdrukuna tundis, jääb ta vastusega hätta. «Eks vahel tuleb ikka paar päeva ette, mil saan sõpradega olla,» ütleb ta. «Nii ma ei suudaks kindlasti olla, et ei saaks üldse sõprade ja perega aega veeta – vahel tuleb päris suur igatsus peale. Nüüd, kui tantsusaade lõppes, saab vähemalt perega rohkem koos olla.»

Pere ja sõbrad, keda Jaani igal võimalusel tänab («ilma nendeta poleks ma täna siin, kus ma olen»), teevad tema toetuseks kaasa ka 1. detsembril teleekraanidele jõudvas uhiuues kodumaises seriaalis «Päikese poole».

Alustuseks selgitab Jaani, et tegemist pole siiski sõna otseses mõttes tõsielusarjaga. See räägib küll tema tegemistest lauljana, ent väga vähe leiab sealt juhtumeid, mis on ka päriselt tema elust. «Muidugi räägitakse Eurovisioonist, sellest, kuidas ma stuudios olen, et sõpru ei näe nii tihti, kui tahaks – see on tõesti juhtunud. Aga kas või see, mis seal St Tropezis juhtub, pole minuga elu sees aset leidnud,» nendib Jaani.

Kui mõned tegelased ongi sarjas täiesti välja mõeldud, siis Jaani esineb oma nime all eelkõige sellepärast, et laulab seal oma laule ja imelik olnuks seda kellegi teisena teha. «Eks iseloomu poolest olen ka mina ise, ei pea kellekski lausa teiseks ümber kehastuma,» lisab ta.

Mida siis seriaalist oodata? «Seal on draamat, seal on naeru, seal on laulu, seal on laulja telgitagustest, mis seal tegelikult toimub,» räägib Jaani. «Kõik ei olegi nii lilleline, nagu ehk arvatakse. Mis ma aga veel kord tahan öelda, et see pole minu elu, mida te ekraanil näete. See ei ole tõsielusari. Las minu päriselu jääb minu enda teada, minu südamesse.»

Enamik seriaali võtetest on juba tehtud, jäänud on veel vaid paar osa. Hoopis aktuaalsemad on Jaani jaoks praegu jõuluplaat ja ees ootav tuur koos Koit Toome ja Karl Madisega. Jaani tunnistab, et on seda võimalust juba superstaari-saatest alates oodanud, toona sai Tanel Padarit ja Birgit Õigemeelt saadetud nende jõulutuuril.

«Ma olen kaks aastat oodanud, millal saan mina endale jõuluplaati lubada või -tuuri teha. Jõulud on minu jaoks üks kõige ilusam aeg üldse, sõbrad ja pere on siis kuidagi eriti lähedased. Kui Sven (Sven Lõhmus – toim) küsis, et kas teeme, oli minult kindel «jah»,» tunnistab ta ning asub paari viimast lugu Moonwalki stuudios sisse laulma. Praegu ehk rohkem plaadifirma juhendamisel, ent pilguga tulevikku, et pürgida tema jaoks selle õige oma stiili poole.

Uus seriaal

•    Tõsielul põhinevat ja fantaasiaga vürtsitatud seriaali «Päikese poole» näeb TV 3s alates 1. detsembrist, algus kell 20.30.

•    Lisaks Getter Jaanile mängivad seriaalis Jaak Prints, Margus Prangel, Sergo Vares, Mart Müürisepp, Maiken Schmidt, Eliise Paula Roosa.

•    Stsenarist Raoul Suvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles