Kuula saadet! «Mehed» näitlejad Täär ja Laurimaa Elmaris: äkki lööme end lille ja läheme esikale, aga filmis meid polegi!

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Laurimaa ja Veikko Täär Elmari saatejuhtidega
Piret Laurimaa ja Veikko Täär Elmari saatejuhtidega Foto: Apollo Film Productions

Täna hommikul käisid Elmari raadios külas uue kodumaise komöödia «Mehed» näitlejad Veikko Täär ja Piret Laurimaa ning rääkisid oma rollidest ja võtetest.

Muuhulgas sai meenutatud võtteperioodi nutmaajanud hetki ning arutletud taas selle igivana keskeakriisi üle. Arutelu alla võeti ka filmi žanr: kui tegu on romantilise komöödiaga, kas see on siis meeste või naiste film? Nalja sai tehtud ka selle üle, et näitlejad ise saavad filmi täies mahus vaadata alles esilinastusel ning seega ei või teada, kas neid üldse filmis näebki või lõigati neid välja, nagu mõnikord võib juhtuda.

Kuula muhedat saatelõiku siit.

15. märtsil jõuab kinodesse uus, suvine ja soe komöödia «Mehed», mis räägib kolmest mehest, kes suunduvad absurdseid seiku täis retkele läbi Eestimaa. Võtetel paistis mõnikord aga kuum päike päris pikalt lagipähe ning nii tuli ette hetki, mida tagantjärele väga seletada ei mõistagi.

Reaalsuse ja fantaasia piirimail seiklev kodumaine komöödia «Mehed» toob ekraanile mehise Eesti näitlejate kolmiku, kes üritavad toime tulla keskeakriisi ning üha teele veerevate absurdsete olukordadega.

Uus täispikk eneseirooniline komöödia «Mehed» on välja kasvanud ühest viimaste aastate publikumenukaimast samanimelisest teatrilavastusest. Kolm sõpra, kolm näitlejat – Tiit (Tiit Sukk), Margus (Margus Prangel) ja Veikko (Veikko Täär) otsustavad ühel päeval koos Tallinnast Harakasaarele sõita, sest saarel pesitsev Veikko 25-aastane äsjaleitud poeg on tumedate mõtetega ummikusse jooksnud.

Tiit ei ole sellisest saarest enne kuulnudki aga otsustab põgenemisega mässumeelsust üles näidata, sest noor lavastajanna sunnib teda 40-aastaselt Romeot mängima. Margus on omakorda turvalisest pereelust tüdinenud, sest pole alles enam midagi, mille üle üllatuda. Nii saabki alguse kolme mehe romantiline teekond läbi imekauni Lääne-Eesti. Päästemissioonist saab südamlik seiklus, mis toob eneseiroonia kaitsekihi alt välja kõik selle, mida keskiga meestesse vägisi kinni tahab taguda.

Vaata filmi tunnusloo videot, mille näitlejad ise sisse laulsid:



Lisaks peakangelastele teeb filmis kaasa hulk armastatud näitlejaid – Andrus Vaarik, Piret Laurimaa, Mihkel Vendel, Tõnis Niinemets, Ursula Ratasepp-Oja, Carmen Mikiver, Eva Püssa ja paljud teised.

Stsenaariumi algteksti pealkirja all «Keskealiste meeste jutud naistest, filmidest ja alumiiniumkahvlitest» lõi 2008. aastal «Kvartet I» nimeline teatrikollektiiv Moskvas. 2010. aastal järgnes lavastusele samuti täispikk film, mis purustas Venemaal kõik vaatajarekordid. Filmi stsenarist ja režissöör on Gerda Kordemets.

Apollo Kinodes alates 15. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles