128 aasta vanune patendijoonis annab WC-paberi dilemmale vastuse (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC-paber
WC-paber Foto: Craig Robinson / PantherMedia /Scanpix

Väidetakse, et maailmas on kahte sorti inimesi. Ühed on need, kelle arvates peab WC-paberi tõmmatav osa olema rulli peal. Teised aga need, kelle arvates rulli all. Nende kahe grupi vaheline vaidlus on tekitanud perekondades lahkhelisid ja toonud kaasa isegi lahutusi.

See paberidilemma pärineb WC-paberi rulli leiutamise ajast.  

Väljanne Choice leidis, et WC-paberi rullile võeti USAs patent 15. septembril 1891. Patenditaotluse juures on joonis, millel on rull ja selle mõõtmed detailselt ära toodud.

128-aastase patendi joonisel on näha, et paber on rulli peal, mitte all.

WC-paber
WC-paber Foto: Murat Subatli / PantherMedia /Scanpix

«Seega on rohkem kui 100 aasta vanune dilemma lahendatud. Algse nägemuse kohaselt peab WC-paberi rulli tõmmatav paber olema rulli peal. Kindlasti on ka neid, kes sellega nõus ei ole, kuid patendi järgi on korrektne, et see on rulli peal,» selgitas väljaanne.

Mitmed inimesed kommenteerisid WC-paberi dilemmat. Osa neist arvas, et ta ei hakka oma harjumust muutma ja jätab paberi rulli alla. Teised olid rõõmsad, et neil on olnud paber rulli peal ja nad on teinud õigesti.

Oli ka neid, kelle arvates ei ole tähtsust, kus tõmmatav paber on, kas rulli peal või all.

WC-paber
WC-paber Foto: Iosif Szasz-Fabian / PantherMedia /Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles