Video: küsimus kahe naise riigivalitsemisest ajas president Kaljulaidil vere keema (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest / Postimees

President Kersti Kaljulaid käis aianduskeskuse Nurmiku kasvuhoone ja poe taasavamisel ning nõustus ka mõneks minutiks ajakirjanikega suhtlemiseks. Kaljulaid ei soovinud aga arutleda teemal, kas kaks naist riigijuhina on parem või halvem kui kaks meest, nimetades küsimust mitte eriti mõttekaks.

Äsja lõppenud valimiste tulemuste kommentaariks kinnitas ta, et teeb ettepaneku valitsuse moodustamiseks valimised võitnud erakonnale, nagu ta lubas oma vabariigi aastapäeva kõnes. See tähendab, et Eesti järgmiseks peaministriks on tõusmas Reformierakonna juht Kaja Kallas.

 «Tänasel päeval on minu ülesanne pidada seda lubadust, mis ma 24. veebruaril andsin: teha see ettepanek valimised võitnud erakonna juhile ja anda talle võimalus panna kokku uus valitsus.»

Seejärel soovis üks telereporter teada, mida toob presidendi meelest Eestile kaasa see, et riiki hakkavad juhtima kaks naist, üks presidendi ja teine peaministrina. 

«Ma ei oska vastata ei sellele küsimusele, mida tõi Eestile kaasa see, et teda juhtisid peaministri ja presidendina mehed ega oska ka vastata küsimusele, kui seda teevad naised. Nii et see küsimus ei ole kuidagi eriti mõttekas,» ütles riigipea ärritunud toonil.

Rohkem loe ERR-ist.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles