Mitmed raadiojaamad lõpetavad pedofiiliasüüdistuste tõttu Michael Jacksoni muusika mängimise

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA poppstaar Michael Jackson 1997.
USA poppstaar Michael Jackson 1997. Foto: Reuters/ScanPix

Paljud raadiojaamad Uus-Meremaal ja Kanadas on otsustanud, et ei mängi enam Michael Jaksoni muusikat, kirjutab Vanity Fair.

Paljud raadiojaamad mõlemas riigis teatasid, et lõpetavad Michael Jacksoni muusika mängimise. Seda dokumentaalfilmi «Leaving Neverlandi» tõttu, milles kaks meest Wade Robson ja James Safechuck jutustavad oma lood. Mõlemad mehed tutvusid Jacksoniga väga noores eas ja väidavad, et popikuningas väärkohtles neid seksuaalselt.

2005. aastal toimunud kohtuasjas eitas laulja kõiki süüdistusi ning ta mõisteti õigeks, kaasa arvatud lastepilastamises.

Uus-Meremaal on mitmed raadiojaamad lõpetanud Jacksoni muusika laskmise, kaasa arvatud suured nimed nagu MediaWorks. MediaWorks grupi direktor Leon Wratt kinnitas otsust kolmapäeval öeldes intervjuus, et nad pole juba mõnda aega Jacksoni muusikat mänginud. «Meid juhib kuulajaskond. Kuulajad on Jacksoni osas olnud alati kahes leeris. Arvestades, kui vastuoluline «Leaving Neverland» on, peame võtma kasutusele n-ö ettevaatusabinõud.»

Ta lisas, et ettevõte ei otsusta, kas Michael Jackson on pedofiilias süüdi või mitte, nad tahavad olla kindlad, et lasevad seda muusikat, mida inimesed kuulata tahavad. 

Michael Jackson 2001.
Michael Jackson 2001. Foto:  REUTERS/Scanpix

Otseseks reageeringuks «Leaving Neverlandi» süüdistustele on otsustanud kolm suurimat raadiojaama Kanadas, Montrealis lõpetada Jacksoni muusika mängimise.

«Me oleme kuulajate kommentaaride osas väga tähelepanelikud ja dokumentaalfilm tekitas  tuliseid reaktsioone,» ütles suure meediaettevõtte Cogeco direktor Christine Dicaire. Ta ütles, et ettevõtte otsused mõjutavad ka väiksemat turgu. Cogeco omab 23 jaama, millel on iga nädal üle viie miljoni kuulaja.

Samal ajal aga Corus Radio, millel on 39 jaama ja üle 7 miljoni Kanada kuulaja, jätkab Jacksoni muusika mängimist. «Praegu pole meil plaanis laulude mängimist lõpetada, kuid me jälgime olukorda hoolikalt,» ütles Corus Radio kõneisik Chris Sarpong.

Siiani pole ükski suurim Ameerika raadio teatanud Jacksoni muusika mitte mängimisest. Ka pole seda teatanud näiteks Apple Music ja Spotify.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles