Kensingtoni palee karmistas Meghan Markle'i pildi tõttu sotsmeedia reegleid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PA images/Scanpix

Kensingtoni palee uuendas sotsiaalmeedia kasutamise reegleid, et hoida ära negatiivsed ja solvavad kommentaarid. Väidetavalt Megan Markle'i pilt oli sammu indikaatoriks.

Kensingtoni palee on välja andnud uued juhised, kuidas nad tegelevad sotsiaalmeedia lehtedega, vastuseks Meghan Markle'i ja Kate Middletoni pihta suunatud negatiivsusele.

Briti kuninglikul perekonnal on kasutajad nii Twitteris kui Instagramis ning viimastel kuudel on see olnud solvava kriitika kasvulavaks, eelkõige rünnates hertsoginnasid.

Fännid on võtnud kahte leeri, olles «tiim Meghan» või «tiim Kate» ning selle tõttu elavad nad end kommentaarides välja, põhjustades ebavajalikku stressi töötajates, kes sotsiaalmeedia kontosid haldavad.

Teisipäeval avaldasid nad uued reeglid sotsiaalmeedia lehtedele, milles lubavad kogukonnal kommentaarides arutleda, küsida küsimusi ning pakkuda välja omapoolseid soovitusi.

«Me palume kõigil sotsiaalmeedia kanalitel üles näidata viisakust, lahkust ja austust kõigi meie sotsiaalmeedia kommuuni liikmete osas,» seisab teadaandes, kirjutab Independent.

Nad lisasid, et kasutajad ei tohi olla ühegi inimese suunas laimav, solvav, ähvardav, kuritarvitav või vihkamisväärne ning ei tohi olla diskrimineeriv põhinedes rassile, soole, usule, rahvusele, puudele, seksuaalsele orientatsioonile või vanusele. Edaspidi kustutavad nad kõik solvavad kommentaarid ning blokeerivad kasutajad, kes reeglitele ei allu. Kõik füüsilised ähvardused edastatakse võimudele.

«Meie sotsiaalmeedia kontod on viimaste aastate jooksul märgatavalt kasvanud ning nüüd tuleb meile iga nädal tuhandeid kommentaare,» ütles Buckinghami palee kõneisik.

«Kahjuks, see kasv on endaga kaasa toonud selle, et kohatute ja ähvardavate komentaaride hulk on kasvanud ja seda peamiselt teiste kommentaatorite suunas. Me austame kriitikat, kuid ilmselgelt ähvardused ja ahistamine ei ole kohased. Need juhised on välja antud selleks, et selgelt väljendada, mis on lubatud ja mis mitte.»

Sussexi hertsoginna Meghan Markle.
Sussexi hertsoginna Meghan Markle. Foto: PA Images/Scanpix

Väidetavalt sai kõik alguse just hertsoginna Meghan Markle'i pildist, kui naine detsembris Briti moeauhindade galal üllatuse tegi ning oma pulmakleidi disainerile Claire Waight Kellerile auhinna üle andis. Naisel oli seljas must Givenchy õhtukleit ning laval oma kasvavat beebikõhtu hoidis.

Pildid õhutasid sotsiaalmeedia kasutajaid jätma mõnitavaid ja õelaid kommentaare hertsoginna pihta ning solvangute hulk on peale selle ainult kasvanud, kirjutab Mirror.

Kurikuulsaid pilte vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles