14-aastasena heroiini tõttu koolist välja langenud noormehest sai 21-aastasena miljonär

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Sanders
Harry Sanders Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalias Melbourne’is elavat Harry Sandersit ei ole elu hellitanud, sest ta langes 14-aastasena koolist välja, ta tarbis heroiini ja elas mõnda aega tänavatel, olles kodutu.

Nüüd 21-aastasena on temast saanud miljonär tänu sellele, et ta suutis narkootikumist loobuda ja end ise üles töötada, teatab msn.com.

Sandersi sõnul algas tema tee iseseivuse ja jõukuse suunas kui ta oli 14-aastane ja ta isa firma, mis tegeles paadilitsentside väljaandmisega, oli peaaegu pankrotis, kuna teine edukam firma võttis temalt kliendid. Ta vanematel oli pidevalt rahalisi probleeme, mille tõttu nende abielu lõpuks lagunes. 

Austraallase sõnul sai ta aru, et igaüks on oma õnne sepp ja ta otsustas ise hakkama saada.

«Olin teismeline ja mul ei olnud mitte midagi. Isegi mitte kohta, kus magada. Siis leidsin paiga, mis pakkus heroiinisõltlastele ravi ja ma läksin sinna. Sain küll sõltuvusest lahti, kuid ma ikka ei teadnud, mida ma oma eluga tegema peaksin. Elasin kord ühes ja siis teises paigas, olin kodutu. Olen isegi sildade all elanud ja maganud. Toitu otsisin restoranide prügikastidest, kuid ma ei loobunud unistusest luua oma firma, olla edukas ja jõukas,» meenutas Sanders.

Mees jätkas, et kui ta oli täiesti põhjas, hakkas ta elu paremaks muutuma. Ta õppis palju iseseisvalt ja katsetas erinevate asjadega, mis olid seotud programmeerimise, interneti ja turundusega.

Ta põhitegevuseks sai kodulehe optimeerimine Google’i otsingumootori tulemustele ehk SEO.

«Sain jutule inimestega, kes huvitusid minu ideedest ja nad andsid mulle väikeseid lühiajalisi projekte, millega ma sain end tõestada. Tegin oma firma StudioHawk, mis on nüüdseks edukas,» meenutas austraallane.

StudioHawk on otsingumootoriturunduse firma, kus praegu töötab kümme inimest.

Sanders aitas oma isa firma samuti uuesti jalgadele ja kliendid tulid tagasi.

Australlane on nüüdseks miljonär, ta kuulub ka Austraalia veebitööstuse organisatsiooni juhatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles