Edgar Savisaar end juba tagasi ei hoia: mina ei olnud see, kes Keskerakonda lõhkus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Pärast eilseid Keskerakonnale halvasti lõppenud riigikogu valimisi võttis sel teemal sõna ka endine peaminister, Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes ütles, et tema ei olnud see, kes erakonna lõhkus.

Edgar Savisaar tegi oma avalduse Facebookis, kus ta kõigepealt õnnitles võitjaid, kuid siis andis oma endisele erakonnale nii, et õitseb.

«Õnnitlen Kaja ja Siim Kallast ning Reformierakonda valimisvõidu puhul ja soovin, et neil läheks hästi,» alustas Savisaar. 

«Võidul on palju isasid, kaotuse jaoks ei jää kedagi! Eks pea 15 000 liikmega Keskerakond endale ise silma vaatama, ja mõistma, milles ta eksis. Ma ei arva, et mina olen kõige sobivam seda hindama,» lisas ta, kuid tegi siiski mõned tähelepanekud.

«Pärast eelmisi valimisi ma ütlesin avalikult: kuni on e-valimised, seni me ei võida. Nii läkski. Valijatele ei sobinud ka kiire eemaldumine Keski traditsioonilisest programmist ja ühe teise partei põhimõtete elluviimine. Meie majandusprogramm oli nõrk ja maksureform päris hullusti. Nimekiri oli koostatud asjatundmatult ja sellega tehti erakonnale palju kahju,» kritiseeris Savisaar praeguse juhtkonna otsuseid. 

Edgar Savisaar jagas endisele erakonnale ja Yana Toomile teravaid sõnu.
Edgar Savisaar jagas endisele erakonnale ja Yana Toomile teravaid sõnu. Foto: Mihkel Maripuu

«Narvale ja Kohtla-Järvele tehti ka kahju. Mida te siis ootasite? Kui sa ei seisa oma valijate eest, siis nad ka ei vali teid. See kehtib nii venelaste kui ka eestlaste kohta. Kui inimestel on valida, kas võtta Reformierakond 1 või 2, siis muidugi nad valivad originaali,» tõi Savisaar välja.

Savisaar tõi välja ka, et praegune Keskerakond, Yana Toomiga eesotsas, valis endale vale vastase, ja ütles, et tema ei olnud see, kes Keskerakonna lõhkus. 

Lõpuks kiitis savisaar ka EKRE-t, kes tegi ajalooliselt hea tulemuse ja suurendas viimase riigikogu koosseisuga oma mandaatide hulka ligi kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles