Pildid: endine sõdur tegi poes püstoliga vehkinud varga relvituks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia lõunaosas Wiltshire’is Swindonis kutsuti endine sõdur Anthony Wolfe poodi Ermin Food&Wine, mil seal relvastatud mees üritas kassast raha varastada.

61-aastane Wolfe kasutas oma sõdurioskusi ja tegi kiiresti 31-aastase James Gowlandi relvituks, surudes ta kaupluse põrandale, teatab swindonadvertiser.co.uk.

Põrandale surutud kurjategija James Gowland
Põrandale surutud kurjategija James Gowland Foto: Jegan Kandaswamy / SWNS /Scanpix

Wolfe’i abistasid varga kinnipidamisel mitu poes olnud inimest. Poe müüja Jegan Kandaswamy ja veel paar inimest jäädvustasid selle sündmuse.

Jegan Kandaswamy (paremal) ja Anthony Wolfe
Jegan Kandaswamy (paremal) ja Anthony Wolfe Foto: SWNSTom Wren /Scanpix

«See mees oli suunanud relva meile. Sain aru, et pean ta kiiresti relvituks tegema. Liikusin mehe suunas ja haarasin kahe käega tema relvast, väänates selle ta käest. Ma ei suutnud teda kohe põrandale suruda, vaid me kukkusime koos maiustuste riiulile, mis ümber läks,» meenutas ekssõdur.  

Wolfe lisas, et  ta ei teadnud, kas tegemist oli päris relvaga ja kas see oli laetud.

Mehe sõnul ei olnud ta aastakümneid tagasi sõjaväes õpitut unustanud ja suutis selle tõttu kurjategija kahjutuks teha. Pärast sõjaväge õppis ta õpetajaks ja töötas selles ametis kuni pensionile jäämiseni. 

Wolfe teatel oli ta pühapäeva 20. jaanuari hommikul oma kodus ja tegi remonti, kui talle helistasid naabrid, et nende kohalikus väikeses poes on relvaga vehkiv mees ning müüja Jegan Kandaswamy ei saa temaga üksinda hakkama.

Wolfe tuli poodi ja võttis kurjategijalt relva, hoide teda põrandal kuni politsei saabumiseni.

Politsei võttis James Gowlandi kinni ja ta anti kohtu alla. Uurimine näitas, et see mees ei vehkinud poes õige relvaga, vaid tegemist oli relvaimitatsiooniga.

Kohtus ilmnes, et Gowland oli narkokaupmeestele võlgu ja ta tahtis poe kassast raha, et võlg ära maksta. 

James Gowland
James Gowland Foto: SWNS / Scanpix

Gowlandil oli mõni aeg enne poejuhtumit diagnoositud depressioon, mis oli tal tekkinud nii narkootikumide tarvitamisest kui pikaajalisest pingelisest elust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles