Natascha Kampusch sünnitas oma röövijale lapse?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natascha Kampusch
Natascha Kampusch Foto: SCANPIX

Austrias lapsena röövitud ja kaheksa aastat vangistuses elanud Natascha Kampusch sünnitas väidetavalt oma röövijale lapse.

Kampusch oli kümneaastane, kui ta 1998. aastal Viinis Wolfgang Prikopili poolt rööviti, edastab Daily Mail.

Ta pääses vangistusest põgenema 2006. aastal. Prikopil tegi paar tundi pärast tüdruku põgenemist enesetapu.

Kuid Kampuschi juhtumis on veel palju ebaselget ning poliitikud nõuavad selle uut uurimist.

Austria Vabaduspartei juht Heinz Strache sõnul ignoreeris politsei tõendeid, et tüdruk sünnitas lapse. Väidetavalt lapsi suri ja ta on maetud röövija elukoha aeda. Prikopil elas Viinist 25 kilomeetri kaugusel Strasshofis.

Poliitiku kinnitusel heitis politsei ja valitsus Kampuschi juhtumi uurimisel lapse fakti lihtsalt kõrvale.

Austria Rohelise partei esindaja sõnul jäeti uurimisest välja mitmed tähtsad faktid. See partei süüdistab võimul olijaid, et nad tegutsesid et end paremas valguses näidata, mitte tõe teada saamiseks.

Strache sõnul leiti Kampuschi vangistuskohaks olnud keldrist lapsejuukseid, sünnitusabi raamat ning lastekasvatusraamatuid.

Eriväljaõppega politseikoerad olevat leidnud Prikopili aiast mingi lagunenud keha, kuid seda ei uuritud lähemalt.

Starche viitas ka Kampuschi küsimusele, mille ta pärast vabanemist olevat arstile esitas: «Kas pärast rasedust saab tõestada, et keegi on rase olnud?»

Kaks aastat tagasi andis Kampusch välja raamatu «3096 päeva», milles ta oma üleelamisi kirjeldab. Samas ei ole ta seal täpsustanud, milline ta suhe röövijaga oli.

Kampuschil arvatakse olevat Stockholmi sündroom ehk ta armus oma röövijasse.

Sellele viitavat asjaolu, et kui politsei rääkis, et Prikopil tegi enesetapu, nimetas ta korrakaitsjaid mõrvariteks ning puhkes nutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles