Video: Trumpi ja Kimi lihtsa menüüga õhtusöök kestis 1 tund ja 42 minutit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vietnami pealinnas Hanois algas 27. veebruaril USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kahepäevane kohtumine, milles esimeseks sammuks oli kahe riigipea koos einestamine.

See toimus Hanoi kesklinnas asuvas viietärnihotellis Sofitel Legend Metropole, kus lisaks Trumpile ja Kimile olid kohal ka paar nende nõunikku ja tõlgid, teatab cnn.com.

Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis
Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis Foto: STRINGER / EPA/Scanpix

USA meedia teatel oli kahe riigipea menüü koostamine probleemne, sest mõlemal osapoolel olid oma nõudmised.

Valge Maja nõudmiseks oli, et menüü peab olema võimalikult lihtne, et vältida ülepaisutatust ja pompöössust. Ei ole teada, millised juhised andsid Trumpi ja Kimi menüü koostajatele Põhja-Korea esindajad.

Trumpi ja Kimi tippkohtumist jälgivate ajakirjanike teatel jõudsid USA ja Põhja-Korea ning Vietnami korraldajad pärast pikka kirjavahetust menüü suhtes kokkuleppele.

Twitterisse jõudnud menüükaardi järgi nautisid Trump, Kim ja nende kaaskonnad esimses roana krevetikokteili, mille juurde kuulus majoneesikaste ja salat.

Donald Trumpi ja Kim Jong-uni õhtusöögi menüü
Donald Trumpi ja Kim Jong-uni õhtusöögi menüü Foto: twitter.com

Riigijuhtidele pakuti põhiroana grillitud veisefileed kastmega ning korea köögist tuntud kimchi't, mis on vürtsikas hapendatud kapsasalat. Seda salatit serveeriti pirni sees. 

Magustoiduks oli soe šokolaadikook, millel oli šokolaadipuru, värsked marjad ja vanillijäätis. Joogiks oli kuivatatud hurmaast ja meest valmistatud punš.

Trumpi ja Kimi õhtusöögile ajakirjanikke ei lubatud, kuid fotograafid said pildistada enne õhtusöögi algust. Ajakirjanike mittelubamise põhjuseks võis olla asjaolu, et ajakirjanikud esitasid Trumpile ja Kimile küsimusi siis, kui kaks riigimeest hotelli fuajees kohtudes kätlesid. Siis oli küsimuste esitamine keelatud.

Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis
Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis Foto: SAUL LOEB / AFP/Scanpix

USA meedia andmetel kestis kahe riigipea õhtusöök 1 tund ja 42 minutit. Kahe tuntud mehe kohtumine jätkub täna, kuid siis ei ole see enam neljasilmavestlus, vaid kaasatud on ka kaaskonnad.

Nii Trump kui Kim teatasid 27. veebruaril, et nad on selle kohtumise suhtes optimistlikud.

«Juba meie esimene kohtumine Singapuris 2018 läks hästi. Usun, et ka seekordne kujuneb edukaks. Oleme astunud dialoogi, mis on aina arenenud ja kõik on võimalik,» lausus USA president.

Põhja-Korea liidri seisukoht selle kohtumise suhtes oli enamvähem samasugune.

Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis
Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis Foto: Leah Millis / REUTERS/Scanpix

«Pärast meie esimest kohtumist on olnud vääritimõistmist ja vastuolusid, kuid me oleme neist üle saanud. Liigume õiges suunas, vajame üksteise paremini mõistmiseks aega ja kannatust,» teatas Kim.

Trump edastas pärast õhtusööki Twitteris, et see kulges viperustetsa ja heas õhkkonnas.

«Suurepärane kohtumine ja õhtusöök Vietnamis koos Kim Jong-uniga.  Dialoog oli suurepärane. Homme jätkame!» kirjutas Trump oma tviidis.

Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis
Donald Trump ja Kim Jong-un kohtusid Hanoi Sofitel Legend Metropole hotellis Foto: SAUL LOEB / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles