Ukraina on sunnitud orjastavate lepingutingimuste tõttu Eurovisioonile minekust loobuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MARUV. 2019.
MARUV. 2019. Foto: ZUMAPRESS.com/MEGA/Scanpix

Ukraina valitsus andis teleraadiokomiteele ja riigitelevisioonile ülesande muuta riigi Eurovisiooni lauluvõistlusel esindaja valimise korra reegleid.

Interfaxi korrespondendi teatel tuli valitsuse istungil algatusega välja asepeaminister Vjatšelsav Kirilenko, pidades lubamatuks saata Eurovisioonile artiste, kes esinevad Venemaal.

«Kõikidest vaidlustest, aruteludest ja tunnetest on jäänud sõelale kaks asja, mida tuleb teha. Esiteks, muuta Eurovisiooni esineja valimise korda. Teiseks, paluda ülemraadat võtta vastu seadus Ukraina artistide agressorriigis esinemas käimise korra kohta,» ütles Kirilenko, mainides, et vastav eelnõu on ülemraadasse juba sisse antud.

Mäletatavasti võitis 23. veebruaril Eurovisiooni Ukraina eelvooru lauljatar Maruv, kel on kavas hulk kontserte Venemaal, millest tõusis meelepaha.

Ukraina lauljanna Anna Korsun, keda tuntakse lavanime MARUV järgi, 2019.
Ukraina lauljanna Anna Korsun, keda tuntakse lavanime MARUV järgi, 2019. Foto: STRINGER / REUTERS

Maruv oli valmis küll Venemaa esinemistest loobuma, kuid ei olnud nõus Ukraina riigitelevisiooni peale surutavate orjastavate lepingutingimustega.

Eurovisioonile keeldusid minemast ka teise ja kolmanda koha saavutanud Freedom-jazz naistebänd ning ansambel Kazka ning näib, et Ukraina on sunnitud tänavu Eurovisioonile minekust loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles