Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joel Urbel / Scanpix

Toome teieni raadio Elmar 8. nädala muusikauudised. Zetod filmisid mäe otsas muusikavideot, jalgpallihooaja avamängul esitab hümni Stefan, uute lugudega rõõmustavad fänne nii Shanon kui ka Mariliis Jõgeva.

Zetod filmisid mäe otsas uuele loole muusikavideo

Setomaa folkrokk ansambel Zetod üllitas värske muusikavideo loole «Ilmarikas», mis paikneb bändi värskeimal albumil «Lätsi liina».

Lugu pärjati läinud aastal Eesti etnomuusikaauhindade «Etnokulp» jagamisel aasta loo tiitliga ning seetõttu otsustas bänd loole ka liikuva pildi anda. Muusikavideo filmiti Setomaal ühel kõrgemal Meremäe mäel, kust avaneb vaade tervele Setomaale.

«Ilmarikas» on tummine pala. Viisijupp jäi kummitama ammusest ajast, kui meid laulupeole esinema kutsuti. Loo valik aga olnuks poistekooridele liiga tõsine. Õnneks jäi see aga meie repertuaari ning leidsime, et peale trummide ja laulu polegi mõtet siia muud lisada, kõlas lihtsalt nii teistmoodi ja hästi,» kirjeldas loo sünnilugu eestlaulja Matis Leima.

«Me oleme häbiväärselt vähe muusikavideoid teinud, tuli aeg oma tegematajätmised rehabiliteerida,» rääkis bändi eestvedaja Jalmar Vabarna. «On meeldiv tõdeda tõika, et video võttis üles meie hea sõber ja samuti seto mees Veiko Linnus (VL Visuals), kes veetis bändi algusaastatel väga palju aega meiega prooviruumis õhutrumme mängides. Meie mõtted klappisid hästi ning saime video ühe päevaga purki. Ega tegelikult kauem olekski suutnud filmida, sest väljas oli kõva tuul, mis andis kümnekraadisele pakasele hoopis teise tunde,» lisas Vabarna.

Jalgpallihooaja avamängul esitab hümni Stefan

Tänavusel jalgpallihooaja avamängul esitab hümni Eesti Laulul rahva südame võitnud Stefan. Artisti sõnul on tegu suure vastutusega. «Võimas tunne on olla hümni esitajaks. See on suur vastutus. Ei tahaks sõnu valesti laulda suurel sündmusel. Oleks piinlik,» sõnab Stefan. «Aga tegelikult on äge tunne, et mind valiti selleks inimeseks, kes laulab hümni!»

Stefan sõnab, et talle meeldib jalgpalli mängida, aga vaatamas pole ta seda väga palju käinud. Viljandis jõudis noormees ikka JK Tuleviku tegemistele ka aeg-ajalt kaasa elada. «Viljandi Tuleviku tiimi mänge järve ääres vahepeal nägin tõesti, äge oli vaadata.»

Praegu pole Stefan Viljandi meeskonna käekäiguga enam nii hästi kursis, kuid loodab, et tiimiga on kõik hästi.

Oma lemmikmeeskonda Stefanil pole, kuid see-eest on tekkinud oma lemmikmängijad. «Nendeks on jalgpallistaarid Messi ja Ronaldo,» sõnab ta. «Ammustest aegadest meeldis mulle enim Ronaldinho.»

Hooaja avamäng on 3. märtsil kell 13.00 Tallinnas Sportland Arenal, kus Nõmme Kalju FC ja Tallinna FCI Levadia.

Sahlene rõõmustab Vicktor Crone'i võidu üle

2002. aastal Eestit Eurovisioonil esindanud ning ka tänavu Eesti Laulu eelvoorus osalenud Rootsi laulja Sahlene on kaasmaalase Victor Crone'i võidu üle väga rõõmus.

«Soovin kogu Eesti tiimile õnne! Ja loodan ikka, et ühel heal päeval õnnestub mul veel ka Eesti Laulule osalema tulla, kui mulle ikka peaks teil seal ruumi leiduma,» rääkis laulja Kroonikale.

Sahlene sõidab ka ise tänavu Tel Avivi Eurovisioonile võistlema, kuna laulab tausta Inglismaa esindajale, eelmise aasta talendisaate «All Together Now» võitja Michael Rice'ile.

Andres Roots annab kolm kontserti Šotimaal

Tuleval nädalal annab Tartu kitarrist Andres Roots kolm kontserti Šotimaal: 27. veebruaril Glasgow' Glad Cafe's, 1. märtsil Edinburghi Leith Depot's ja 2. märtsil Loch Lomondi kaldal Buchanan Memorial Hallis.

Möödunud nädalavahetusel alustas Roots Helsingi, Turu ja Loimaa esinemistega oma värske albumi «Breakfast in September» esitlustuuri.

Rootsi eelmine Suurbritannia tuur toimus 2013. aastal ning toona koos Briti suupillimängija Steve Luryga. Eestis annab Andres Roots järgmise soolokontserdi 10. märtsi Tallinna klubis Red Emperor Bar peetaval plaaditurul.

Briti raadiote bluusisaadetes enimmängitud plaatide edetabelit koostava Independent Blues Broadcasters' Association'i teatel oli 30. novembril ilmunud «Breakfast in September» Suurbritannias juba detsembris mängitavuselt 10. kohal, Collectif des Radios Blues'i prantsuskeelsete bluusisaadete edetabelis aga tõusis Rootsi CD jaanuaris kaheksandaks.

Shanon rõõmustab fänne uue looga

Ansambel Shanon sai möödunud nädalal valmis uue singli pealkirjaga «Täna öösel». Muusika autoriks on Janek Harik ning sõnad kirjutas Taavi Immato.

«Oleme juba mõnda aega astunud pop-muusika radadel ja nii ka seekord,» kommenteeris uut lugu Shanoni laulja ja kitarrist Taavi Immato. «Meil käivad asjad ikka nii, et ühe loo tegemise protsess võtab aega peaaegu aastakese, sest tahame parimat ja usume, et see tohutu töö tasub ennast ära kuulajate sooja vastuvõtu näol,» lisas Taavi.

«Oleme varemgi öelnud, et püüame käia ajaga kaasas ning pidevalt sundida ennast otsima lugudele uusi huvitavaid lahendusi ja ma usun, et suutsime seda teha ka sel korral,» kommenteeris uut singlit bändi kitarrist Janek Harik.

Käesoleval aastal näeb Shanonit ja kuuleb ka uut lugu erinevatel suurtel muusikaüritustel. «Kõigi meie tegemistega ja tulevaste kontsertidega saab ennast kursis hoida meie Facebooki ja Instagrami vahendusel,» selgitab Taavi.

Shanon tegutseb aastast 2009. Ansambli varamus on kaks täispikka stuudioalbumit «Üksinda» ja «Tuhat ja üks ööd» ning hulganisti raadiohitte: «Varbad liivas», «Ootan ööd», «Suvi kestab veel», jt.

Mariliis Jõgeva uus laul räägib enesekindlast naisest

Mariliis Jõgeva, kes on tuntud nii Eesti Laulult kui ka teleseriaali «Pilvede all» tunnusmeloodia esitajana, on Hendrik Sal-Salleri abiga valmis saanud uue loo.

Laul kannab pealkirja «Sinust isu täis ei saa» ning selle autoriks on Hendrik Sal-Saller, kelle kirjutatud on ka Mariliis Jõgeva seni tuntuim laul «Väike valge vale».

«Me oleme ka varasemalt koostööd teinud ja see on sujunud edukalt,» räägib Mariliis. «Nüüd on taas hea meel ühendada jõud ning anda välja lugu, mis räägib enesekindlast naisest, kes teab, mida ta tahab.»

Mariliis on ka ise mitmeid lugusi kirjutanud ning osalenud oma kirjutatud looga «Kolm päeva tagasi» Eesti Laulul.

Lauljatari debüütalbum «Helerohelised huuled» ilmus 2017. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles