Donald Trump säutsatas Spike Lee Oscari-kõnele vastulöögi: olen teinud mustanahaliste heaks rohkem kui ükski teine president!

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidujoovastuses Spike Lee embamas Oscari kätte andnud Samuel L. Jacksonit
Võidujoovastuses Spike Lee embamas Oscari kätte andnud Samuel L. Jacksonit Foto: MIKE BLAKE / Reuters / Scanpix

USA presindent Donald Trump võttis Twitteris sõna esmaspäeva öösel Oscari-galal filmitegija Spike Lee poolt peetud kõne vastu.

Oma rassismiteemalise filmi «BlackKklansman: Must mees klannis» eest parima kohandatud stsenaariumi Oscari võitnud Spike Lee ei jätnud kirgliku ühiskonnaaktivistina rambivalgust kasutamata ning saatis miljonite televaatajateni sõnumi, mille sisuks oli oma esivanemate orjapärandi austamine USA ülesehitamisel ning võimuvahetus 2020. aasta presidendivalimistel. «2020 valimised on nurga taga. Tehke moraalselt õige otsus, valige armastus üle vihkamise,» andis ta mõista, et on aeg Donald Trump kukutada. «Mobiliseerume ja oleme ajaloos õigete poolel!» kutsus ta suure aplausi saatel kõiki üles Trumpi-ajastut lõpetama. Hollywood on teada-tuntud Trumpi-vastasuse poolest, seega oli ainult loomulik, et üleskutsele ovatsioonidega vastati.

Küll aga püsis kuldmehikeste lainel ka riigipea ise, kes end puudutatuna tundis ning Twitteris vastulöögi andis. «Oleks tore, kui Spike Lee suudaks oma märkmeid lugeda või, parem veel, ei kasutaks üldse märkmeid, kui süüdistab rassismis presidenti, kes on afroameeriklaste heaks teinud ära rohkem kui ükski teine president (kriminaalõiguse reform, madalaim töötuse tase ajaloos, maksukärped),» säutsus Trump. 

Arvestades, kui neutraalsed, poliitiliselt korrektsed ja ettevaatlikud olid tänavused Oscarid, siis vähemalt mingi väike raputus tuli siiski ära!

Spike Lee Oscari-kõne:



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles