Lamemaalase Hando Tõnumaa valimislubadused: ragulkaga riigikogusse ja veebikaamerad Kuule (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hando Tõnumaa.
Hando Tõnumaa. Foto: «Radar» / Kanal 2

Hando Tõnumaa ärkab igal hommikul kell 4.30. Mõnikord ka kell 4. Teinekord põõnab viieni. «Radari» tähelepanu pälvis mees aga sellega, et ta on end ülesseadnud Riigikogu valimistel üksikkandidaadina ja tema poliitiline platvorm on päris pöörane.

Hando Tõnumaa suurim saavutus on portaali ja ajakirja Telegram loomine. Kuigi juba 2014. aastast on portaal võidelnud majandusraskustega, kinnitab Tõnumaa, et portaalil läheb hästi. «Kui minu valimiskampaania algas, siis tõusis huvi portaali vastu.»

«Ma ei paku ise otseselt reklaami, aga mulle saadetakse reklaamipakkumisi. Meil tuleb välismaalt iga päev reklaamipakkumisi, aga enamus on sellised, mis ei lähe kokku meie filosoofiaga - kasiinod, farmaatsiad ja sellised.»

Üldsus teab Tõnumaad aratavasti ka kui lameda maa teooria entusiasti, kes on veendunud, et inimese Kuu vallutus on lavastatud. See tekitab küsimuse, et kuidas saab siis panna kaameraid Kuu peale?

«Sellega saabki kõik ära tõestada tegelikult,» sõnab Tõnumaa. «Kui lähme sinna üles, siis näeme ära, mis seal toimub,» ütleb Tõnumaa paljutähenduslikult.

Samuti lubab Tõnumaa, et võtab Riigikokku kaasa ragulka. Seda seetõttu, et kui mõni kolleeg magama peaks jääma, siis tulistab ta teda herne või paberkuuliga.

«Midagi hullu seal ei ole, aga minu ajal nad ei hakka seal magama enam,» selgitab Tõnumaa.

«Ma olen aastaid mõelnud, miks mingid asjad ei saa Riigikogus tehtud. Olen mõndade vendadega sealt rääkinud ka juttu ja ma ütlen täitsa ausalt, et nad ei tundu seal eriti arukad.» Siiski Tõnumaa «Radaris» nimesid nimetama ei hakka. 

Lisaks on Tõnumaa platvormis üks oluline punkt: eestlane Kuule aastaks 2020 ja Kuu peale ööpäevaringsed live videokaamerad. 

Ta usub, et Kuu peale tasuks panna ööpäevaringsed veebikaamerad (kokku 100 tükki), sest need pakuks meile seninägematud kaadrid meie taevakehade omavahelist mängust ja meie kodust tervikuna. «Kuu- ja päikesevarjutused lööksid ilmselt kõik meile teadaolevad vaatajarekordid,» on ta veendunud. 

«See oleks lihtsalt äriidee. Ma olen täiesti kindel, et kui Kuu peal oleks kaamera, siis see oleks maailma number 1 webcam

Lisaks on mehe platvormis punkt, kus soovib viia telest välja kõik vägivaldsed filmid. Sellega meenub kunagine Jackassi-stiilis film, milles Tõnumaa oli üks peaosalistest. Seal tulistas ta näiteks kaaslast õhupüssist tagumikku.

«Seal peategelane ei olnud mina vaid üks teine tüüp, kes kaiffis seda. Tal ei olnud üldse valupiiri ja talle meeldis selliseid trikke teha.»

«Üleüldse - mina kunagi vaatasin palju vägivaldseid filme - minu lemmikfilm oli «Terminaator 1», olen näinud seda arvan, et 400 korda. Ülimalt vägivaldne, aga enam ma ei suuda seda vaadata. Ma tajun, et hoopis teistsugune energia on siin nüüd - vägivallale ei ole siin kohta enam,» räägib Tõnumaa «Radaris».

Kokku on Handol 101 ettepanekut, mida Eestis parandada. Üks neist on ka valimisseaduse muutmine, sest praegu on üksikkandidaatidel Riigikokku pääsemine ainult teoreetiline. Mitte kunagi varem pole Eestis üksikkandidaat pääsenud Riigikokku.

«Ma ei kandideeriks kui ma ei usuks, et ma saan sisse,» lõpetab Tõnumaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles