Iirimaal Dublinis varastati kirikukrüptist 800-aastase «ristisõdija» mumifitseeritud pea

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa Dublini St. Michani kikrikus asuvad muumiad
Iirimaa Dublini St. Michani kikrikus asuvad muumiad Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Iiri meedia teatel viisid vargad pealinna Dublini anglikaani kirikust kaasa «ristisõdija» hüüdnime kandva 800-aastase muumia pea.

Vargus tuli ilmsiks 25. veebruaril kui St. Michani kirikus ekskursioone tegev giid kiriku korrasolekut kontrollima läks.

Samas krüptis on veel muumiaid, kaasa arvatud 400-aastane nunn, kuid need olid puutumata. Kiriku esindajate sõnul oli «ristisõdja» kirstust välja võetud, pea eemaldatud ja keha jäetud krüpti põrandale.

Iirimaa Dublini St. Michani kirikus olevad muumiad
Iirimaa Dublini St. Michani kirikus olevad muumiad Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«See on väga häiriv, et vana matmispaika rünnati ja muumifitseeritud inimkeha kahjustati. Selle krüpti puhul on tegemist vaatamisväärsusega, seda külastavad aastas sajad turistid,» teatasid Dublini peapiiskopi esindajad.

Nad lisasid, et kunagi maeti sellesse kirikusse aadliperekondade liikmeid ja sinna on maetud sadu inimesi.

«Kutsume inimesi aitama meil leida varastatud muumiapea. Kui varas näeb meie sõnumit, siis kutsume teda üles seda tagasi tooma. Selle pea müümine iidsete reliikviate mustal turul võib osutuda keeruliseks, kuna pead otsitakse,» jätkasid esindajad.

Dublini politsei käivitas muumiapea otsingu ja palus samuti kodanike abi selle leidmiseks. Läbi vaadatakse ka kiriku turvakaamerate salvestised, et teha võimalikud kurjategijad kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles