Nädala uued filmid: Saladused minevikust, rüütlid koolimajas, auk metsas, räsitud Nicole Kidman, piinatud hiinlane, armastus Siberis ja ellujäämine Arktikas

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Penelope Cruz ja Javier Bardem filmis «Mineviku labürindid»
Penelope Cruz ja Javier Bardem filmis «Mineviku labürindid» Foto: Teresa Isasi / AP / Scanpix

Märtsikuu esimene kinonädalavahetus toob suurele ekraanile mitu väärt filmi ning ka lihtsalt lustakat meelelahutust.

Hispaania superpaar Cruz ja Bardem võluvad taas! Müsteeriumis «Mineviku labürindid» pöörab pulmapidu saladuste paljastuseks

Lõppenud aastal Cannes'i filmifestivali võistlusprogrammi avafilmiks valitud ning festivali peaauhinnale, Kuldsele Palmioksale nomineeritud «Mineviku labürindid» (Everybody Knows) on üllatavalt pahelisi pöördeid täis lugu, mis hoiab kogu seansi aja põnevust üleval.

Buenos Aireses elav hispaanlanna Laura (Penélope Cruz «Pablo ja Escobari vahel», «Vicky Cristina Barcelona») naaseb oma õe laulatuse puhul koos kahe lapsega Madridi lähedal asuvasse kodulinna. Reisi käigus aga leiab aset rida ootamatuid sündmusi, mis toovad päevavalgele sünged saladused. Režissöör Asghar Farhadi filmis mängib meespeaosa Cruzi abikaasa ning pidev ekraanipartner Javier Bardem. 

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019. 

 Everybody Knows
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Külmavärinaid tekitav ellujäämisdraama «Arktika» pani näitleja võimed viimseni proovile

Ellujäämisdraama «Arktika» (Arctic) kompab inimvõimete piire mitmel moel: nii läbi peategelase katsumuste kui ka 53-aastase Taani näitlejast peaosatäitja Mads Mikkelseni proovilepaneku karmides võttetingimustes.

Joe Penna lavastatud ellujäämisdraama peategelaseks on mees (Mads Mikkelsen), kelle nime filmi jooksul teada ei saagi. Ta maandub pärast lennukiõnnetust Arktikas ning ühel hetkel tuleb tal otsustada, kas jääda oma suhteliselt turvalisse laagripaika või riskida ning alustada rännakut läbi tundmatu maa. Tema ainuke eesmärk on jääda ellu.

Film esilinastus eelmise aasta Cannes'i filmifestivalil.

 Arctic
(2018) on IMDb

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Sünge politseidraama «Hävitaja» näitab Nicole Kidmanit tema karjääri kõige karmimas rollis

«Hävitaja» (The Destroyer) toob näitleja Nicole Kidmani ekraanile tema karjääri ühes kõige karmimas rollis, mida ei tohiks kindlasti vahele jätta need, kellele meeldivad sünged politseidraamad ja Nordic noir žanrisse jäävad filmid ja raamatud.

Kidman kehastab filmis tugevat ja karastunud Los Angelese politseidetektiivi Erin Belli, kellel tuleb tagasi pöörduda ühe oma karjääri algusesse jääva juhtumi juurde. Noore politseinikuna sai ta ülesande imbuda sisse kriminaalsesse jõuku, kuid ülesanne lõppes traagiliste tagajärgedega ning see on teda terve karjääri piinanud. Kui jõugu ninamees uuesti välja ilmub, peab Bell oma minevikuga tõtt vaatama ning suhtlema nendega, kes olid juhtumiga seotud, et jõugu ninamehe Silase (Toby Kebbell) tegemistele lõplikult punkt panna.

Filmi on lavastanud Karyn Kusama, kes on eelkõige tuntud oma debüütfilmi «Girlfight» poolest, mis võitis aastal 2000 Sundance'i filmifestivalil parima filmi ja parima lavastaja auhinnad.

 The Destroyer
(2019) on IMDb

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Eepilises vene draamas «Tobol» tuleb noorel ohvitseril Siberis armastuse ja vabaduse eest võidelda

Ajalooline draama «Tobol» (Тобол) on valminud tõestisündinud loo põhjal, millest on kirjutanud bestselleri tuntud ajalooliste romaanide autor Aleksei Ivanov («Parma süda» ja «Geograaf jõi maha gloobuse»).

18. sajand – Peeter I keeruline ja ränk valitsemisperiood. Keiser püüab igati arendada poliitilisi ja kaubanduslikke suhteid Euroopa riikidega. Selleks on aga tarvis aina rohkem raha. Peeter I saadab oma noore kaardiväeohvitseri Ivan Demarini ekspeditsiooniga Siberi linna Tobolskisse kullamaardlate otsingutele. Tobolskis on sunnitööl palju Rootsi ohvitsere, kes langesid vangi Põhjasõjas. Siin kohtab Ivan oma elu armastust – maadeuurija Remezovi tütart. Demarin paneb kohalikest vabatahtlikest ja ohvitseridest kokku 200-mehelise meeskonna, et suunduda kullaotsingutele Jarkendi lähistele. Kohalike vürstide vandenõu tulemusel muutub ekspeditsioon sõjaliseks invasiooniks. Demarin ja ta polgukaaslased langevad julmade ja metsikute džungaaride kätte vangi. Algab halastamatu ja ebavõrdne võitlus armastuse ja vabaduse nimel. Abi pole aga kuskilt loota.

 Tobol
(2019) on IMDb

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Soomusrüütlid koolimajas! Vinge lastefilm «Poiss, kellest sai kuningas» äratab ellu brittide kuulsaima mõõgalegendi

«Poiss, kellest sai kuningas» (The Kid Who Would Be King) toob tänapäeva loo kuningas Arthuri maagilise jõuga Excaliburi mõõga ning seda kõige harilikumas koolis.

Režissöör Joe Cornishi filmis tõmbab koolis seni üsna märkmatu ning koguni kiusatud poiss kivi seest välja muistse mõõga, nii nagu legendi kohaselt tegi kuningas Arthur. Legend ütleb ka, et vaid õigusjärgsel kuningal õnnestub mõõk kivi seest välja tõmmata. See, mis edasi juhtuma hakkab, võtab juba muinasjutulised mõõtmed. 

 The Kid Who Would Be King
(2019) on IMDb

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Hirmuäratav «Auk maa sees» ähvardab noore ema ja poja elu hävitada

Õudusfilm «Auk maa sees» (The Hole in the Ground) kergitab kananahka deemonlike jõudude kätte sattunud poisiga. Noor ema Sarah O'Neill püüab maha raputada oma hämara mineviku ning alustab koos oma poja Chrisiga uut elu väikelinnas. Paraku ei pääse nad muredest sealgi – ehmatav kokkupuude salapärase naabriga heidab naise turvatunde taas põrmu ning järgneb paranoiline ja õudusunenäolik sündmuste ahel, kus naise pojal hakkavad ilmnema kurjakuulutavad muutused. Kas ja kuidas võib selle kõigega olla seotud sügavale metsa kaevatud sügav auk?

 The Hole in the Ground
(2019) on IMDb

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Vene komöödias «Kuidas minust sai vääriline kosilane» tuleb hiinlasel armutu äiapapa kadalipp läbida

Mis puudutab jantlikke komöödiaid, siis venelasi juba naljalt ei ületa ning võib kindel olla, et ka pöörane «Kuidas minust sai vääriline kosilane» (Как я стал русским) kinokülastajaid naerukrampideta koju ei saada.

Meeldida oma pruudi isale pole lihtne ülesanne. Seda kogeb Hiina noormees Pen, kui sõidab Moskvasse kohtuma oma armastatu Iraga. Ta ei oska aimatagi, milline õudusunenägu teda ees ootab: Ira isa Anatoli pole üldse valmis oma tütart esimesele ettejuhtuvale loovutama ning on selliseks elujuhtumiks koguni päästeplaani valmis mõelnud... Ent pruudi isa ja peigmees peavad kõigele vaatamata õppima teineteist austama, kui soovivad säilitada eneste kõrval tütarlapse, keda mõlemad armastavad elus üle kõige.

 Kak ya stal russkim
(2019) on IMDb

Apollo Kinodes alates 1. märtsist 2019. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles