Eesti raskeroki eestvedaja Metsatöll jõudis jaapanikeelse raamatu kaante vahele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll, Loits ja veel 18 Eesti raskerocki bändi jaapanikeelses raamatus
Metsatöll, Loits ja veel 18 Eesti raskerocki bändi jaapanikeelses raamatus Foto: promo

Jaanuari lõpus ilmus Jaapanis Ida-Euroopa black-metalit tutvustav raamat «Eastern European Black Metal Guidebook». Raamatust leiab pikemad intervjuud Loitsu ja Metsatölluga.

Lisaks on mainitud järgmised bändid: Bestia, Celestial Crown, Forgotten Sunrise, Manatark, Must Missa, Ocean Districts, Põhjast, Realm of Carnivora, Sõjaruun, Sorts, Süngehel, Tapper, Tarm, Tharaphita, Thou Shell of Death, Urt, Vanad Varjud.

Raamatu autor Sayuki Okada.
Raamatu autor Sayuki Okada. Foto: promo

«Sayuki Okada on põhjalikult ette võtnud Ida-Euroopa black metali kaardistamise ja andnud nüüdseks välja juba kaks põhjalikku raamatut sarjast «Eastern European Black Metal Guidebook». Kui sarja esimene osa (2017) võttis fookusesse pigem Kesk-Euroopa suunale jäävad riigid ehk nn Idabloki selle osa, mis jäi NSV Liidust väljapoole, siis teises osas liigutakse rohkem itta ja võetakse muuhulgas uurimise alla ka Eesti bändid,» kirjutab Tristan Priimägi Rada7.ee lehel Sayuki Okadaga tehtud intervjuu sissejuhatuseks.

Samas intervjuus põhjendab Sayuki Okada oma valikut järgmiselt: «Kui oli olemas täispikk plaat, mis andis mulle mingi black metal vaibi, siis panin selle sisse, mõnikord ka bände, mis pole liigitatavad black metali alla, näiteks Metsatöll. Nad on Eesti kõige kuulsam metalbänd ja minu arvates sobib folk metal black metaliga hästi kokku. Nii et lisasin ka nemad.»

Ehkki autor soovitab intervjuus raamatut lugeda, siis selgub, et raamatule tõlget oodata siiski niipea ei maksa: «Mulle ja mu toimetajale meeldiks inglisekeelne versioon väga, aga ilmselt tuleks selle tootmishind nii kallis, et poleks mõtet.» 

Raamatu autor Sayuki Okada.
Raamatu autor Sayuki Okada. Foto: promo

Eesti raskemuusika on jõudnud piiri taga raamatukaante vahele varemgi. Nimelt peatub Dayal Patterson (Terrorizer, Metal Hammer, Decibel Magazine) pikemalt Loitsul oma 2016 ilmunud raamatus «Black Metal: Into The Abyss». Tänaseks on see raamat ilmunud lisaks algsele inglisekeelsele versioonile ka vene- ja prantsusekeelsena. Lisaks on raamat on tõlgitud saksa ja poola keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles