Genka ülistab Eesti koondist: läksin suure eelarvamusega ja sain mega emotsiooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genka ülistab Eesti koondist: läksin suure eelarvamusega ja sain mega emotsiooni
Genka ülistab Eesti koondist: läksin suure eelarvamusega ja sain mega emotsiooni Foto: Konstantin Sednev

Genka oli üks paljudest eestlastest, kes käis eile Saku Suurhallis vaatamas, kuidas Eesti koondis madistab tugeva Serbia koondisega. Koduseinte toel said Maarjamaa mehed võidu ning Genka on saalis valitsenud atmosfääri üle rõõmus.

«Läksin endale mitteomase suure eelarvamusega ja sain mega emotsiooni. Paluks seda kõike rohkem. Spordi poolt pakutav emotsioon ja pinge on omaette klassi kuuluv tunne. Selline mõnusa patriootliku vaibiga vibra,» kirjeldas Genka spordisaalis valitsenud tunnet ja tänas oma viimase koondisemängu pidanud Janar Taltsi, Gregor Arberti ja Kristjan Kangurit. 

2019. aasta MM-valiksarjas suudeti legendide lahkumismängus suurepärase mänguga alistada olümpiahõbe Serbia 71:70.

Eesti võidukorvi viskas Sander Raieste, kes tabas 15 sekundit enne lõppu kaugviske ja viis eestlased 71:68 juhtima. Stevan Jelovacil oli küll kasutada kolm vabaviset, kuid viimasel mees eksis ning nii oli Eesti kohtumise 71:70 võitnud. 

Eestlaste parimateks kerkisid Kristian Kullamäe ja Kitsing 18 punktiga, Janari Jõesaar aitas meeskonda tähtsatel hetkedel 8 punkti, 9 lauapalli, kahe vaheltlõike ja kahe kulbiga. Lõpetavatest legendidest kogusid Talts ja Arbet oma arvele 4 punkti, Kangur aitas kaasa ühe punktiga. Debüüdi teinud Henri Drell viskas samuti neli punkti. 

Kuigi Eestil enam võimalust MMile pääseda polnud, oli Serbial vaja kindlasti Eestit võita, et kindlustada edasipääs. Nüüd tuleb MM-piletit minna kindlustama viimases kohtumises Iisraeli vastu. 

Eesti - Serbia korvpall. Kristjan Kanguri, Gregor Arbeti ja Janar Taltsi lahkumismäng.
Eesti - Serbia korvpall. Kristjan Kanguri, Gregor Arbeti ja Janar Taltsi lahkumismäng. Foto: Mihkel Maripuu

Genka on tuntud Eesti korvpalli suurtoetaja ja armastaja, tehes eelmine aasta koos Paul Ojaga koondisele ka oma hümni.

Genka & Paul Oja  «Meie Mäng»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles