Anne Veskit sõidutanud 47-aastane Ahti on pakkumisel... ja täiesti tasuta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski "Roosiaia kuninganna" videos.
Anne Veski "Roosiaia kuninganna" videos. Foto: Kuvatõmmis videost/Youtube

Saaremaa purjetajate vanim sõidukorras olev jaht Ahti, mille pardal filmiti 1980. aastal Anne Veski «Roosiaia kuninganna» muusikavideo, on nüüd täiesti tasuta pakkumisel.

1972. aastal ehitatud jaht Ahti, mis on tõenäoliselt saarlaste vanim sõidukorras jaht, pole juba mitu suve vette saanud. Jahi praegune omanik Ott Kolk, kes paarkümmend aastat tagasi puulaeva korra juba ellu äratas, kaaluks jahist loobumist, kui leiduks soovija, vahendab Saarte Hääl.

47-aastase jahtlaeva, millel on Saaremaa purjetamisajaloos märgiline koht, annaks Kolk õigele huvilisele ära tasuta. Tingimus on vaid see, et Ahti peab sõitma saama, niisama kai peale või ellingusse teda jätta ei tohiks. «Kes tahaks Ahtiga proovida, see võtku ühendust,» ütleb Kolk.

2012. aastal tuli Ahti Muhu väina regatil hõbedale. Esiplaanil vasakult Ott Kolk ja Taavi Välisson, tagaplaanil Priit Saarlaid.
2012. aastal tuli Ahti Muhu väina regatil hõbedale. Esiplaanil vasakult Ott Kolk ja Taavi Välisson, tagaplaanil Priit Saarlaid. Foto: Piret Salmistu / muhuvain.ee

Ahti on saanud ka ühe filmirolli. Nimelt filmiti tema peal Anne Veski laulu «Roosiaia kuninganna» video aastal 1980. Seda kasutati filmis «Rõõm, muusika ja meri». «Kaheksakümnendatel oli see eriline luksus, et sind viiakse purjekaga merele, ja minu arust on need üliilusad kaadrid,» ütleb Anne Veski Saarte Häälele. «Mälestus kogu eluks!»

Anne Veski jaoks oli Ahtiga sõitmine kogemus omaette. Iseasi kuidas roosiaed ja meri kokku passis.
Anne Veski jaoks oli Ahtiga sõitmine kogemus omaette. Iseasi kuidas roosiaed ja meri kokku passis. Foto: Kuvatõmmis videost/Youtube

Veski naerab, et ta ei saanud toona hästi aru, miks peaks Roosiaia kuningannast laulma merel ja ka kadakate vahel, nagu videost näha. «Meie režissööril oli suvila Saaremaal ja siis me käisime erinevaid lugusid salvestamas,» teab ta enda sõnul nüüd ka põhjust.

Ahti endine kapten Arvi Estorn meenutab, et videosse sattumine oli suur juhus: talle teatati, et pühapäeval tuleb olla Toris ja see sõit ära teha. Kogu filmimine võttis aega napi tunnikese. «Ühel halsil läksime välja ja teisel tagasi,» mäletab ta. Võttemeeskond sõitis kaatriga veidi eemal. Veski paadimeestega juttu ei teinud. Tasuks oli meestele antud pudel konjakit.

Vaata muusikavideot! Ahti teeb oma etteaste viimase 30 sekundi jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles